Vanzelfsprekend….

Het is woensdag einde van de middag. Overal waar ik kijk rennen lachende kinderen met een bal aan de voet. Een geweldig gezicht. Daarnaast zie ik onze trainers in actie. Wat een bevlogenheid….Mooi om ze in actie te zien. Het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend dat die trainers er staan, maar dat is het natuurlijk niet… Onze waardering voor deze trainers is groot.

Zowel op dinsdag als op woensdag springt deze man bij mij in het oog. Een bekend gezicht binnen onze vereniging. Gehurkt zit hij op het veld… Al zijn aandacht gaat uit naar een kind die naast hem staat. Dit Waddenrobke denkt heel serieus na over een actie die hij net heeft gemaakt of misschien nog wil maken. De man luistert naar het mannetje, stelt hem gerust en geeft hem vertrouwen, een prachtig gezicht….

Edwin Zijlstra is inmiddels een vast gezicht binnen de jeugdafdeling van Zeerobben. Zo’n 5 jaar geleden klopte hij samen met zijn zoontje Marc aan bij onze Waddenrobkes. Al gauw werd er een beroep gedaan op zijn kwaliteiten als jeugdtrainer. Bevlogen van het voetbalspelletje in het algemeen, de filosofie van Cruijff en de techniek van Messi.

Edwin heeft alles wat een goede Jeugdtrainer nodig heeft; geduld, humor, enthousiasme en kennis van het voetbalspel. Hij groeide op bij de voormalige stadsgenoot Robur, maar mag zich inmiddels een echte Zeerob noemen.

Een aantal jaren terug werd hij al genoemd op de website van onze club. Nog steeds is hij dus actief. Momenteel als jeugdtrainer bij JO11-3, het team van zijn zoon Marc. Daarnaast is hij op woensdagmiddag actief bij de Waddenrobkes, onze jongste jeugd. Deze leeftijdsgroep past uitstekend bij de visie van Edwin; “gewoon lekker voetballen en plezier maken, daar draait het om”. Dat doet hij goed.

Mannen zoals Edwin zijn erg belangrijk binnen onze club. Daar zijn we blij mee. Alle respect voor jou Edwin! Ga zo door!