Algemene info

Onze officiële clubnaam is: Zaterdagmiddag Voetbalvereniging ZEEROBBEN. De vereniging is opgericht op 3 januari 1953 en heeft haar thuisbasis op het Oostersportpark aan de Achlumerdijk te Harlingen. Zeerobben is de grootste van de twee voetbalverenigingen in Harlingen en heeft een aanzienlijke uitstraling in de provincie. De jeugdafdeling alleen al telt op dit ogenblik al ruim 500 leden waar veel aandacht aan besteed wordt want wie de jeugd heeft……

De standaard jeugdteams spelen op een hoog niveau. Zo spelen JO19-1, JO17-1, JO15-1, JO13-1, JO9-1 en JO8-1 in het seizoen 2018/2019 in de hoofdklasse en komen JO12-1, JO11-1, JO10-1 uit in de Eerste Klasse. Ook het vrouwen-/meisjesvoetbal floreert bij  Zeerobben als nooit tevoren. Op dit moment heeft Zeerobben twee vrouwenteams VR1, VR2, een MO17-1, MO15-1, MO13-1 en een MO11-1 team. Deze tak binnen de club is snel groeiend.

En met ingang van het seizoen 2010/2011 is Zeerobben onder de naam ‘Waddenrobkes’ van start gegaan met een eigen pupillencompetitie voor vijf- en zesjarigen. Alle wedstrijden worden gespeeld op het Oostersportpark. In de wintermaanden (november t/m februari) wordt er een onderlinge wintercompetitie in de waddenhal gespeeld. Lees hier meer over deze unieke competitie. In het voorjaar van 2016 werd tevens aan alle scholen in Harlingen een kleuterclinic gegeven. Ook 4-jarigen kunnen nu al meetrainen op de woensdagmiddag en kunnen later doorstromen naar de Waddenrobkes.

Door de jeugdafdeling worden jaarlijks bovendien vele activiteiten georganiseerd zoals het voetbalkamp voor D- en E-pupillen, de Penalty-Bokaal, de Snertloop, een darts-toernooi, het Bode-toernooi voor de D-, E- en F-pupillen en de Familiedag.

De seniorenafdeling telt in totaal 5 teams. Het eerste elftal komt uit in de  2e klas I Noord van de KNVB en het tweede team speelt in de reserve 1e klas B van de KNVB. De seniorenafdeling telt ruim 100 leden. Binnen de vereniging zijn een hoofdtrainer, een 2e trainer, een hoofdjeugdtrainer en een aantal (gediplomeerde) jeugdtrainers werkzaam.

De vereniging beschikt over een prachtige accomodatie, het Oostersportpark, dat een viertal voetbalvelden omvat. Sinds het najaar van 2004 beschikt Zeerobben over een modern kunstgrasveld en in het voorjaar van 2009 is ook het trainingsveld voorzien van een moderne kunstgrasmat. In de zomer van 2014 heeft er een ingrijpende renovatie plaats gevonden. De kleedaccomodatie is uitgebreid en gemoderniseerd. Vervolgens is het A-veld voorzien van een nieuwe toplaag en is het B-veld ook een kuntgrasveld geworden met ook een lichtinstallatie. Op het veld wordt tevens het merendeel van de wedstrijden van de jongste jeugd gespeeld. Bij Zeerobben kan er dus nagenoeg altijd op een goede ondergrond gevoetbald worden.  En dat geldt ook voor de kantine die in de zomer van 2009 een drastische verbouwing heeft ondergaan en in 2013 een compleet nieuw terras heeft gekregen.

Tot slot kan nog gemeld worden dat er elke zaterdag tal van vrijwillig(st)ers in de weer zijn om alle teams te begeleiden. De enorme inzet van al deze vrijwillig(st)ers (ongeveer 200) is kenmerkend voor de vereniging Zeerobben.