Vanzelfsprekend

Het is woensdag einde van de middag. Overal waar ik kijk rennen lachende kinderen met een bal aan de voet. Een geweldig gezicht.

Daarnaast zie ik onze trainers in actie. Wat een bevlogenheid….Mooi om ze in actie te zien. Het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend dat die trainers er staan, maar dat is het natuurlijk niet… Onze waardering voor deze trainers is groot.

Het is half 5 in één van de productieruimtes van de Harlinger zoutfabriek. De machines staan te draaien. Er is een technische inspectie aan de gang. Tino kijkt op zijn horloge en schrikt…… Hij excuseert zijn collegae en rent snel naar de kleedruimte van het bedrijf. Hij trekt zijn werkkleding uit, klokt uit en rent naar de auto. Snel maar verantwoordelijk rijdt hij naar huis.

Thuis gekomen staat zijn dochter Marit al ongeduldig met een tas hesjes in haar hand. “Sorry” zegt Tino en hij rent naar boven om zijn trainingspak en voetbalschoenen aan te trekken. Hup in de auto en om 16.50 uur lopen Tino en Marit het terrein van Zeerobben op. Snel langs het materiaalhok en 16.55 uur staan Tino en de spelers van JO11-5 op het veld. De training kan beginnen.

Om 18.00 uur is de training afgelopen. Tino en Marit ruimen de spullen op en gaan gauw weer naar huis. 18.15 uur schuift Tino aan bij de rest van zijn gezin aan tafel. Tijdens het eten wordt er over Zeerobben gesproken met zijn zoons Marc en Sten. Na een heerlijke spaghetti snelt Tino zich weer naar boven. Trainingspak uit, spijkerbroek en overhemd weer aan. De avond kan beginnen.

Om 19.00 uur stapt Tino weer in de auto naar Zeerobben. 19.15 uur heeft hij een afspraak met een trainer die wat vragen heeft over het trainingsschema die Tino heeft gemaakt aan het begin van het seizoen. Na dit gesprek begint om 19.30 uur de jeugdbestuurvergadering waar Tino deel van uit maakt. 22.30 uur is het wel welletjes. Tino moet de volgende dag weer om 7.00 uur beginnen. Thuis nog een bakje thee met zijn vrouw Anja en dan op bed.

Zomaar een normale dag uit het leven van Tino de Jong, trainer, leider en jeugdbestuurslid van Zeerobben. Grote complimenten voor jouw inzet voor onze club Tino. Geweldig!