Kampioenen 2009/2010

Zeerobben 1 terug in de Tweede Klasse

Nadat het vorig jaar net niet gelukt was en Zeerobben Minnertsga voor zich moest dulden begon de ploeg o.l.v. de nieuwe trainers Koos Heising, Gerrit Riem, Anthoon Elsinga en de nieuwe leider Germ Knipper vol goede moed aan het nieuwe seizoen in de 3e klasse A. Al snel bleek dat twee ploegen de dienst gingen uitmaken dit seizoen: VVI en Zeerobben. Het was vaak stuivertje wisselen om de bovenste plaats maar uiteindelijk eindigden beide ploegen met 47 punten na 22 wedstrijden. I.v.m. de verruimde promotieregeling promoveerden beide ploegen rechtstreeks maar moest het kampioenschap werden bepaald door het spelen van een beslissingswedstrijd op neutraal terrein. In Bolsward werd Zeerobben op 18 mei kampioen van de 3e klasse A door de beslissingswedstrijd met 2-1 te winnen van VVI.

Zeerobben B1 overtuigend kampioen

Bij de B-junioren kende B1 een slechte start van het seizoen. Maar dat veranderde snel en al gauw deed de ploeg dat waar men goed in is: Voetballen. In de winterstop had de ploeg de leiding genomen en die werd in de tweede competitiehelft niet meer afgestaan wat een prachtig en terecht kampioenschap betekende. Met 51 punten uit 20 wedstrijden werd de ploeg de terechte kampioen van de 1e klasse C en promoveert daar weer, na een paar jaar afwezigheid, naar de Hoofdklasse.

Zeerobben E3 twee keer kampioen in één seizoen

En dan E3. Een talentvolle groep voetballers die er meteen in het najaar geen gras over liet groeien. Kampioen met maar liefst 25 punten uit 9 wedstrijden. Maar daarmee was de koek nog niet op. Integendeel. Daar waar men in de winterstop gestopt was ging men in het voorjaar weer verder. En zie het resultaat. De kampioensvlag kon wederom in top met dit keer 24 punten uit 9 wedstrijden. Twee keer kampioen in één seizoen. Dat kunnen er maar weinig zeggen.

Zeerobben E4 pakt titel na eindspurt

Zeerobben E4 behaalde in het najaar een vierde plaats maar kwam in het voorjaar helemaal los. Ze speelden een spannende competitie waarin ze in de slotfase via een prachtige eindspurt het kampioenschap konden vieren.

Zeerobben F3 herfstkampioen dankzij beter doelsaldo

Voor Zeerobben F3 was het feest in het najaar. De kampioensvlag kon in top. Het was wel razend spannend. Want zowel Zeerobben als Blauw Wit hadden 22 punten gehaald alleen had F3 een iets beter doelsaldo.

Zeerobben F4 kampioen op de slotdag

Zeerobben F4 deed het in het najaar al goed met een tweede plaats maar in het voorjaar volgde de bekroning voor een prachtig seizoen. Kampioen. En hoe! Op de laatste speeldag hield F4 precies 2 doelpunten meer over dan concurrent Blija en op de Familiedag kon de kampioensvlag in top.