Waddenrobkes

Het is een stap op weg naar een meer continue voetbalopleiding binnen de club Zeerobben. Vanaf de vijfjarigen kan er gerichter gewerkt worden aan de voetbalopleiding, waarbij de nadruk komt te liggen op spelplezier. Een veilige en bekende omgeving zal stimulerend werken op dit plezier. Het vier tegen vier spelen leidt er toe, dat alle deelnemers zoveel mogelijk aan de bal zullen komen. Het is bovendien veel beter om tegen leeftijdsgenoten te spelen op een kleiner veld met een kleiner aantal spelers. Het is voor de kinderen overzichtelijker en ze hebben veel meer balcontacten. Er wordt zo voorkomen dat je wordt overlopen en totaal niets meer leert aan basisvaardigheden. Het prestatie-element komt niet op de voorgrond. Deze opzet vergt een beperkte tijdsinvestering van de ouders/verzorgers. Er hoeft niet gereisd te worden en anderhalf uur per keer is een afgebakende overzichtelijke tijdsduur. Bovendien kan het bijdragen aan de betrokkenheid van de ouders/verzorgers bij de club gezien de frequente aanwezigheid.

De wedstrijdjes worden afgesloten met het nemen van penalty’s. Dit allemaal met het oog op de nabootsing van de wedstrijden van zeventallen in de reguliere competitie voor de meer ervaren F-pupillen. Aan het einde van de najaars- en voorjaarscompetitie wordt de penalty-bokaal aan de winnaar uitgereikt! Naast de competitie op zaterdagochtend wordt er uiteraard ook aandacht besteed aan de trainingen op de woensdagmiddag. De training voor de Waddenrobkes is van 17.00 tot 18.00 uur. De Waddenrobkes trainen net als de overige jeugdleden op kunstgras. In de winterperiode worden er voor de Waddenrobkes onderlinge zaalvoetbaltoernooien in de Waddenhal georganiseerd.

Wil jij hier ook bij horen? Aanmelden kan ten alle tijde. Als je meteen mee wilt doen met de competitie moet je je vooraf wel inschrijven als lid bij Zeerobben, maar eerst een paar keer geheel vrijblijvend meedraaien tijdens de trainingen op woensdagmiddag kan natuurlijk altijd. Klik hier om je aan te melden als lid. Wil je meer weten? Wil je meer informatie ontvangen over de Waddenrobkes neem dan contact met de coördinator Albert Beuker op telefoonnummer 06-38748870 of bij Stephanie de Vries 06-23235752.