Verslag Lac Frisia 13-3 – Zeerobben JO13-2

Vorming van een JO13-2 elftal is vaak lastig aangezien er van drie JO12 (8 tallen) moet worden ingedeeld naar twee JO13 (11-tallen). Vooral voor de 12-2 teams is dit vervelend omdat de ene helft in de JO13-1 en de andere helft in de JO13-2 komt.
Kwam dit jaar bij dat de 13-2 eigenlijk te hoog ingedeeld zat en alles met ruime cijfers verloor. Ook het feit dat er 3 Oekraïnse spelers mee doen maakt het communiceren niet makkelijker. Nu in de 2e fase opnieuw ingedeeld en afgelopen zaterdag was de eerste wedstrijd in die 2e fase. Uit tegen Lac Frisia.
Spelend

Spelen op echt gras zijn onze jongens niet echt gewend en dat bleek wel: binnen 10 minuten 2-0 achter. Maar de jongens lieten het er niet bij zitten en na 25 minuten spelen stond er 2-2 op het bord. Echter vlak voor rust zette de thuisploeg nog even aan en voor dat we het wisten lag de 3-2 erin en vlak voor de ranja viel de 4-2 ook nog eens.
Kopjes hingen een beetje in de kleedkamer, en vanuit de andere kleedkamer werd er al een voorschot op de de overwinning genomen. Mannen verteld dat de wedstrijd verre van gespeeld was en dat nog alles mogelijk was. Er moest gewoon een tandje bij.
Nou, dat tandje erbij werd er gezet. Er werd flink druk gezet en de 3-4 viel na 10 minuten en toen de 4-4 in de touwen hing, 5 minuten voor het eind, ruikten de mannen dat er misschien nog wel een overwinning in zat. Dat gevoel bleek juist toen de scheids 2 minuten voor tijd wel een penalty moest geven die onberispelijk ingeschoten werd door onze aanvoerder. Twee minuten later werd er afgefloten er werd de overwinning gevierd alsof we de CL gewonnen hadden. Mooi om te zien dat alles heel snel om kan draaien en er momenteel al weer een echt ‘team” staat. Hulde aan de mannen van de 13-2. Trotse (mede) koploper van de 4e klasse !