Voorbeschouwing

Eindelijk echt los

Dit gevoel zal niet alleen bij de spelers, maar ook bij de supporters van beide teams heersen. Het seizoen 2019/2020 werd in maart 2020 door corona beëindigt met als gevolg, dat er geen definitieve eindstand gemaakt kon worden.  2020/2021 vond al een vroege dood na een hoopvolle start. Het volledige amateurvoetbal werd stil gelegd. Hopelijk zal het vaccinatieprogramma er voor zorgen, dat de competitie 2021/2022 wel tot een goed einde gebracht gaat worden. We zullen het zien.

Een eeuwigheid geleden

Het eerste duel in de eerste klasse E van Zeerobben is de uitwedstrijd tegen PKC’3 ( Peizerweg Kring Combinatie) aan de westkant van stad Groningen. Deze club is al ruim een jaar of tien vaste waarde in deze klasse. Voor de Harlingers is dit team altijd al een moeilijk te bespelen opponent geweest. Thuis werd er nog wel gewonnen, maar op sportpark De Kring is dat tot nu toe niet gelukt. Laatste confrontatie onder miserabele omstandigheden in december 2018 eindigde in een teleurstellende 4 – 2 nederlaag voor de havenstadbewoners. In Harlingen werden de punten gedeeld, 3 – 3. Het lijkt een eeuwigheid geleden.

Aan voorspellingen waag ik mij maar niet. De laatste wedstrijden in de beker geven niet meer dan een indicatie. Immers de competitie is voor de clubs het belangrijkst. We hopen, dat trainer Zandink over de gehele selectie kan beschikken, al zijn er nog wel wat vraagtekens.

Zaterdag 25 september

PKV’83 – Zeerobben

Sportpark De Kring ( de Kring nr 100 ) aan de Peizerweg.

Aanvang : 14.30 uur

1 E programma:

Broekster Boys Drachtster Boys

WHC Burgum FC

Leeuwarder Zwaluwen Winsum

Oranje Nassau G Groningen VV

PKC 83 Zeerobben

Pelikaan S Balk

Olde Veste Blauw Wit’34