CORONA MAATRGELEN VANAF 25 SEPTEMBER

De overheid heeft op de laatste persconferentie aangekondigd dat verdere “versoepelingen” vanaf zaterdag 25 september ingaan. Dit betekent dat rond de velden, in de kleedruimtes, op het terras en rond de rest van het buitenterrein de 1,5 meter regel verdwijnt en ook geen vaccinatiebewijs getoond hoeft te worden. 

Voor de kantine gelden andere richtlijnen, gelijk aan de horeca. Voor ons voelen die maatregelen niet als “versoepelingen”, maar eerder als een last en vele andere amateurverenigingen met ons. Bezoekers bij de ingang van de kantine vragen om hun vaccinatiebewijs, vergt inzet van een aantal vrijwilligers en die zijn schaars. Daarnaast mag er wel eten en drinken worden afgehaald bij de bar (buiten nuttigen) en mogen kinderen tot 13 jaar zonder bewijs naar binnen. Dit schept onduidelijkheid die we niet bij onze kantinemedewerkers willen neerleggen. 

Het hoofdbestuur is daarom van mening dat vragen naar een vaccinatiebewijs niet is uit te voeren de gehele dag en zal daarom de huidige maatregelen blijven hanteren voor de kantine. 

Onze kantine en de rest van het clubgebouw (bestuurskamer en commissiekamer) is dus normaal open, maar we doen wel een beroep op de eigen verantwoordelijkheid van bezoekers, die desgevraagd wel hun QR code moeten kunnen tonen in de kantine. Hou rekening met elkaar, houd gepaste afstand en spreek elkaar erop aan indien nodig.