Jeugdjournaal

Nog niet alle wedstrijden die op het programma stonden konden door gaan. Daarvoor zijn er nog teveel besmettingen waardoor zowel teams van Zeerobben als van de tegenpartij niet in actie konden komen. Toch konden er nog bij de aftrap van de voorjaarscompetitie nog 9 wedstrijden gespeeld worden. Vanaf morgen gaat ook de competitie voor de A-categorie van start.

JO19

JO19-1 speelde haar laatste wedstrijd op 27 november jl. tegen Stiens en verloor van de nummer 4 van de ranglijst. Zeerobben staat na 7 gespeelde wedstrijden op de 11e plaats en treft morgen de nummer 7 L. Zwaluwen. Ook JO19-2 kwam nog niet in actie. Zij spelen morgen om 13.30 in Heerenveen tegen de plaatselijke V.V.

JO17

Op 27 november speelde JO17-1 de laatste wedstrijd tegen Dr. Boys en won die met 6-0. Zeerobben staat nog steeds op de 2e plaats in de hoofdklasse achter CVVO. Morgen wordt de competitie hervat met een uitwedstrijd tegen FC Wolvega.  JO17-2 speelde vorige week een behoorlijke partij tegen QVC maar verloor met 4-2. Morgen geen wedstrijd. JO17-3 is afgelopen zaterdag gewoon verder gegaan waarmee het in december gestopt was. Lekker voetballen, een goede sfeer en goede resultaten behalen. De streekderby tegen Franeker werd met 5-0 gewonnen.

JO15

De trotse lijstaanvoerder van de Hoofdklasse-A komt morgen ook weer in actie. Zij hebben veel geoefend en getraind en lijken klaar voor de thuiswedstrijd van morgen tegen L. Zwaluwen. Bij de JO15-groep kwam afgelopen zaterdag alleen JO15-4 in actie en hoe. Zij begonnen de voorjaarscompetitie met een thuiswedstrijd tegen Oosterlittens die met 3-1 gewonnen werd. Een lekkere start heet zoiets!

JO13

Heel lang leek het erop dat JO13-2 zou starten met een overwinning in de nieuwe competitie maar het venijn zat ‘m in de staart. Na 2 keer op voorsprong te zijn gekomen werd er uiteindelijk toch nog met 2-3 verloren van Beetgum. Morgen want de stadsderby tegen fc Harlingen. 

JO12

JO12-1 begon meteen met een doelpuntrijke wedstrijd tegen Minnertsga. Het ging lang gelijk op maar uiteindelijk trok Minnertsga op het laatst met 4-5 toch aan het langste eind. Maar ook JO12-2 speelde een doelpuntrijke wedstrijd waarin ook 9 doelpunten werden gescoord alleen stond Zeerobben nu wel aan de goede kant van de streep. Zij versloegen SDS met 5-4. 

JO10/JO9/JO8

Zoals bekend worden er bij deze categorie geen uitslagen en standen bijgehouden. De spelers bevinden zich in een ontwikkelfase waarbij competitie geen doel maar een middel is dat bijdraagt aan het spelplezier en de individuele ontwikkeling aldus de Bond. Wel of geen uitslag, het maakt de kinderen niet uit. Zij voetballen en scoren er lustig op los en hebben alleen maar plezier!

De dag van morgen

Morgen staan er maar liefst 23 wedstrijden voor de jeugdafdeling op het programma. Of die alle 23 ook door zullen gaan is maar zeer de vraag. Van die 23 worden er maar 10 thuis gespeeld. Maar in het kloppend hart van de club, de Robbenplaat, zal het weer een komen en gaan van spelers en ouders zijn dus is zaterdag gewoon weer de mooiste dag van de week.