Zeerobben – Marum  1 – 2  ( oefenwedstrijd )

Zeerobben ontbeert ritme en vuur

Wat heerlijk om na zo’n lange voetballoze periode met een redelijk gevulde tribune het gevoel van de zaterdag als de belangrijkste dag van de week weer te mogen ervaren. Helaas kon het vlaggenschip van Zeerobben hier niet een passend slot aan te geven. Er werd verdiend verloren van de tweede klasser Marum ( Gr.) .

De start was nog wel hoopvol. Uit een scherp aangesneden voorzet van Brent de Groot maakte David van der Pol koelbloedig de 1 – 0.  Lang konden de Harlingers niet genieten van deze voorsprong. Na twintig minuten werd met een fraaie crosspass linksbuiten Eward Ottema bereikt. Op snelheid liet hij de defensie staan en zijn voorzet kon eenvoudig binnengelopen worden door M. Oldemaris 1 – 1 . Even leek de thuisclub op nieuw op voorsprong te komen, maar de inzet van Ane Schaap werd afgevlagd wegens buitenspel. Mats Bruining kreeg hierna de mogelijkheid op 2 – 1. De keeper van Marum voorkwam dit met twee keer een goede redding. De bezoekers namen de regie van de wedstrijd over en na een knal op de lat werd de 1 – 2 toch gescoord. Opnieuw een hoofdrol voor Eward Ottema. Hij omspeelde de defensie en zag een vrije hoek, beheerst plaatste de 1 – 2 in de touwen.

Na de thee pakte Zeerobben ( met 4 wissels ) de zaken energiek aan. Helaas ontbrak de finesse in de aanval om succes te hebben. De organisatie bij de Groningers bleek bovendien een te groot struikelblok. Ze waren zelfs nog twee keer zeer dicht bij nog een treffer. Gelukkig hebben we ook Jacob de Vries als sluitpost. Zeerobben was onmachtig om aan de stand nog iets te veranderen.

Zaterdag 5 februari moet Zeerobben de twee keer uitgestelde wedstrijd in Drachten tegen Drachtster Boys spelen. Iets met een uit een ander vaatje is dan van toepassing.

Scoreverloop : 1 – 0 ( David van der Pol 13 m.) ; 1 – 1 ( M. Oldemaris 21 m.); 1 – 2 ( Eward Ottema 42 .)

Zeerobben : Jacob de Vries; Brent de Groot ( 46 m. Stijn Schakenbos); Godert Attema;  Patrick Amels (46 m. Jordy Torenbeek); Ane Schaap; Roan Hein Joostema; Albert Beuker; Lùtsen Smits ( 46 m. Marijn Helfferich); Mats Bruinig ( 46 m. Finn Oosterdijk ); David van der Pol; Dylan Drent