Jeugdjournaal

Het heeft even geduurd maar afgelopen zaterdag was weer eens zo’n zaterdag die zaterdag de mooiste dag van de week maakt. Veel kinderen op het Oostersportpark die voetballen erg leuk vinden. Voeg daarbij de ouders en overige familieleden en je hebt een heerlijke voetbaldag onder een voorzichtig voorjaarszonnetje. 

JO19

JO19-1 heeft goed overwinterd gezien de 3 overwinningen op rij. Afgelopen zaterdag kwam er een kink in de kabel en was de eerste nederlaag na de winterstop een feit. SWZ Boso Sneek was daarvoor verantwoordelijk. Zeerobben speelde niet slecht maar verloor het uiteindelijk van de individuele speler van Sneek. JO19-1 staat nu derde en treft zaterdag Hardegarijp. Ook JO19-2 komt goed uit de startblokken na de winterstop en boekte afgelopen zaterdag de 3e overwinning op rij en is samen met Urk koploper nu. Zaterdag treffen ze de nummer drie ONS.   

JO17

JO17-1 heeft haar draai nog niet echt gevonden in de promotieklasse en boekt wisselende resultaten. Zaterdag was Workum met 1-3 te sterk voor JO17-1. Het sprookje van Jo17-2 duurt nog even voort. Afgelopen zaterdag voor hun de vierde overwinning op rij. Dit keer werd vv Heerenveen met 2-0 verslagen. Morgen gaan ze op bezoek bij de nummer 4 Frisia. Een nipte nederlaag was er voor Jo17-3 dat met 1-0 verloor van LSC. 

JO15

Voor JO15-1 was het afgelopen zaterdag een wedstrijd met een lach en een traan. Er werd met 4-2 gewonnen van het fysiek sterke Harkemase Boys en daardoor blijft ook JO15-1 ongeslagen maar het zag ook 2 spelers wegvallen. Sten en Rejan moesten beiden met een ernstige blessure het veld verlaten en zullen lange tijd moeten revalideren. De eerste punten voor JO15-3 na de winterstop zijn ook een feit. Op het C-veld werd Oeverzwaluwen met 6-0 verslagen. JO15-4 verloor in Leeuwarden met 5-2 van Leovardia.  

JO13

Het is hard werken in de hoofdklasse voor JO13-1 maar daar is niets mis mee en leer je veel van. Afgelopen zaterdag werd met 1-4 verloren van De Weide die op een 3e plaats staan. Zaterdag  wacht de verre uitwedstrijd tegen Berkum uit Zwolle. JO13-2 was niet opgewassen tegen AVV op Terschelling en verloor met 7-1. JO13-3 daarentegen kwam met een keurige 1-3 overwinning terug uit  Ferwerd waar van Wardy werd gewonnen.  

JO12

Wat voor de winterstop niet lukte lukt nu wel voor JO12-1. Met 9 punten uit 3 wedstrijden staan de jongens nu bovenaan. Afgelopen zaterdag werd er met 6-3 van Tzum gewonnen. Morgen wacht de uitwedstrijd tegen Blauw Wit. JO12-3 is ook op dreef. Zij wonnen met dubbele cijfers van VVT. Het begint al wat te kriebelen bij de leiding. Het verhaal gaat dat Jeroen nu al onrustig slaapt in verband met de topper van zaterdag a.s. tegen Frisia. 

JO11

JO11-1 verloor afgelopen zaterdag met 7-2 van Frisia en mag het morgen opnieuw proberen tegen FC Burgum. JO11-3 speelde een 2-1 overwinning uit het vuur tegen Workum.  

JO10, JO9 en JO8

Binnen deze groep komt Zeerobben dit seizoen met tien teams uit. En de uitslagen? Die weten de kinderen vaak wel maar de uitslagen worden niet meer vastgelegd door de KNVB. Volgens de voetbalbond bevinden deze spelers zich nog in de ontwikkelfase waarbij de competitie geen doel maar een middel is dat bijdraagt aan het spelplezier en de individuele ontwikkeling. De kinderen denken daar soms anders over en weten vaak haarfijn de uitslag. Maar Zeerobben volgt de richtlijnen van de KNVB en zal dan ook geen uitslagen weergeven.

De dag van morgen

Zaterdag is het volle bak op Oostersportaprk zoals dat dan zo mooi heet. Er zijn maar liefst 15 thuiswedstrijden voor de jeugdafdeling en daarnaast spelen de Waddenrobkes natuurlijk ook nog hun landencompetitie. De eerste wedstrijden beginnen zoals altijd al om 08.45 uur. Wie vroeg komt hoeft niets te missen.