Jeugdjournaal

Wat is het toch een genot om op zaterdagochtend langs de velden te lopen op het Oostersportpark bij de jeugdwedstrijden van Zeerobben. Zowel de liefhebbers van jeugdvoetbal op hoog niveau als liefhebbers van de recreatieve voetballers werden weer op hun wenken bediend. 

JO19

Als je naar Franeker moet wil je maar één ding en dat is winnen. Dat gold ook voor JO19-1. Zij kwamen op een 2-0 voorsprong tegen Franeker maar  lieten Franeker wel weer de 2-1 maken waardoor het spannend bleef maar uiteindelijk gingen de drie punten weer mee terug naar Harlingen. Ook een zwaar bevochten overwinning voor JO19-2. De eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie leverde meteen een 3-2 overwinning op op ST Mulier/Arum/Stormvogels. 

JO17

Al vroeg in de ochtend pakte JO17-1 de eerste punten in promotieklasse. Thuis tegen Broekster Walden bleef het lang heel spannend maar de 3-2 werd over de streep getrokken. JO17-2 is het voorjaar lekker begonnen. Na de winst van vorige week op Oosterlittens was er nu een nipte zege op Blauw Wit. Het werd 1-0. Ongeslagen nog en met vv Heerenveen aan kop nu. JO17-3 herstelde zich knap na de nederlaag van vorige week. Afgelopen weekend werd er met 2-4 van GAVC gewonnen. 

JO15

De tweede overwinning op rij was er zaterdag voor JO15-1. Zij voelen zich goed thuis in de promotieklasse en versloegen SJO Feanstars met 4-2.  Nipt verlies (3-2) was er voor JO15-2 tegen Makkum en JO15-3 ging met 2-7 onderuit tegen SWZ Boso Sneek.  Ook verlies voor JO15-4 dat met 3-2 verloor van Workum. 

JO13

JO13-01 wacht nog steeds op de eerste punten. Afgelopen zaterdag werd er met 1-2 verloren van SJO JVZ uit Zuidwolde. Over 2 weken een nieuwe kans tegen Joure. In een doelpuntrijke wedstrijd verloor JO13-2 met 6-4 van LSC. 

JO12

JO12-1 heeft de smaak te pakken en boekte de 2e overwinning op rij. Berlikum werd met 3-1 verslagen. En bij JO12-3 is het kwartje ook gevallen. Die laten nu wel elke week zien wat ze kunnen. Vroeg naar Broekster Walden leverde een prachtige 3-4 overwinning op. 

JO11

En daar was de eerste overwinning van JO11-1 na de winterstop. Het kon niet lang op zich laten wachten. In Leeuwarden werd L. Zwaluwen met 0-6 verslagen. Stiens was te sterk voor Zeerobben JO11-2 en versloeg de groenwitten met 0-7. En ook JO11-3 moest het onderspit delven tegen Minnertsga. Het werd 10-3. 

JO10, JO9 en JO8

In deze categorie komt Zeerobben met 10 teams uit. Bij deze categorie worden geen uitslagen en standen bijgehouden. De competitie is geen doel maar een middel dat bijdraagt aan het spelplezier en de individuele ontwikkeling aldus de KNVB. Zeerobben volgt hierin de richtlijnen van de KNVB.

De dag van morgen

De krokusvakantie is begonnen en dat betekend traditiegetrouw geen voetbal. Daarom is het zaterdag rustig op het Oostersportpark en geniet een ieder van een weekje vakantie. Toch zijn er altijd teams die nog een wedstrijdje moeten inhalen of gewoon gaan oefenen. Daarom spelen MO13-1 en JO19-2 morgen wel.