Jeugdjournaal

Voor veel teams bleek afgelopen weekend maar weer dat zaterdag de mooiste dag van de week is. Sommige teams zullen daar anders over denken maar wie weet denken ze daar morgen ook wel weer anders over want dan is er weer een nieuwe competitieronde. 

JO19

Na het verlies van vorige week tegen koploper L. Zwaluwen stond nu een thuiswedstrijd tegen Drachten op het programma. Een fysiek sterke ploeg die ook nog eens goed kon voetballen. Zeerobben kwam nog wel op een 1-0 voorsprong maar zag Drachten sterker en sterker worden hetgeen resulteerde in een 4-1 nederlaag. In een doelpuntrijke duel speelde JO19-2 keurig met 3-3 gelijk tegen ST Mulier/Arum/Stormvogels.  

JO17

JO17-1 is met een imposante reeks bezig. Wederom werd er een overwinning geboekt en een belangrijke. In Emmeloord werd Flevo Boys (JO17-2) met 1-4 verslagen en dat brengt JO17-1 op een 2e plaats net achter Workum dat evenveel punten heeft maar een iets beter doelsaldo. JO17-2 had niets te melden tegen fc Birdaard dat met 8-0 won. Verlies was er ook voor JO17-3 die met met 2-4 verloren van SJO Warga WWS. 

JO15

Na de misstap van vorige week tegen Harkemase Boys heeft JO15-1 zich goed hersteld. Tegen LAC Frisia (JO15-2) werd er met maar liefst 11-1 gewonnen. Door deze overwinning stapt JO15-1 de top 3 weer binnen in de hoofdklasse. JO15-2 verloor kansloos met 5-0 van de “reuzen” van ST NOK/Bakhuizen. JO15-3 pakte afgelopen zaterdag in Leeuwarden bij Frisia onder barre weersomstandigheden de eerste competitiewinst. Tien minuten voor tijd stonden de jongens nog met 2-1 achter maar uiteindelijk trokken ze een 2-3 overwinning over de streep. En ook JO15-4 pakte weer 3 punten door met 2-1 van Balk te winnen.

JO13

Wederom een overwinning voor JO13-1 in de hoofdklasse. Tegen SJO Broekster Walden werd het 1-3. En ook JO13-1 stapt de top 3 binnen met 2 punten achterstand op koploper FVC. JO13-2 verloor thuis kansloos met 7-0 van ST SDS/Nijland maar JO13-3 speelde een prachtige wedstrijd tegen SJO Oudega/HJSC/Heeg die uiteindelijk in 4-4 eindigde. 

JO12

Wat een prachtige wedstrijd moet het geweest zijn tussen JO12-1 en SJO Arum/Stormvogels want toen de spelleider voor het einde floot stond er een stand van 7-6 op het scorebord. Geen punten voor JO12-1 maar er wel alles aan gedaan. JO12-2 boekte een fraaie 4-2 overwinning op sc Bolsward en JO12-3 ging met 5-1 kopje onder tegen CVO.  

JO11

Het gejuich was niet van de lucht bij de wedstrijd van JO11-1 tegen Balk. De jongens gaan steeds beter voetballen en dat komt terug in de uitslagen. Tegen Balk werd er met 5-1 gewonnen en een keurige 2e plaats is er tot nu toe achter koploper ONS. JO11-2 was niet opgewassen tegen Scharnegoutum die met maar liefst 9-1 won. En verlies was er ook voor JO11-3 dat nipt met 2-3 verloor van Blauw Wit.  

JO10, JO9 en JO8

Binnen deze groep komt Zeerobben dit seizoen met tien teams uit. En de uitslagen? Die weten de kinderen vaak wel maar de uitslagen worden niet meer vastgelegd door de KNVB. Volgens de voetbalbond bevinden deze spelers zich nog in de ontwikkelfase waarbij de competitie geen doel maar een middel is dat bijdraagt aan het spelplezier en de individuele ontwikkeling. De kinderen denken daar soms anders over en weten vaak haarfijn de uitslag. Maar Zeerobben volgt de richtlijnen van de KNVB en zal dan ook geen uitslagen weergeven.

De dag van morgen

Het weer wordt er niet beter op en het is ’s ochtends vroeg nog best wel schemerig maar dat mag de pret niet drukken. Ook zaterdag gewoon weer 14 thuiswedstrijden voor de jeugdafdeling. En misschien is het nog wat schemerig maar de eerste wedstrijden beginnen gewoon om 08.45 uur. De medewerkers van de Robbenplaat hebben dan de koffie/thee al klaar staan om ervoor te zorgen dat zaterdag toch echt de mooiste dag van de week is. Ook in november!