Familiedagen

Zeerobben sluit dit weekend het seizoen 2023-2024 officieel af met de familiedagen. Vrijdagmiddag al zijn er tal van acitiviteiten op het Oostersportpark. De jeugd gaat zich vermaken met de zeskamp. En voor de oudste jeugd en de senioren staat het kaatsen met maar liefst 18 parturen weer op het programma. Tusen de bedrijven door kunnen de deelnemers en de bezoekers genieten van Smakelijk Zeerobben. Verschillende foodtrucks (Levels, De Reus, Sushi House en Plus Lunenborg) zijn weer op het complex aanwezig om hun lekkers aan te bieden. Als klap op de vuurpijl kan er vanaf 21.00 uur gezamenlijk naar de wedstrijd Nederland-Frankrijk gekeken worden. Het is de organisatie gelukt om een groot led-scherm van 10 m2 te bemachtigen. Op het scherm worden de gehele dag foto’s van de familiedagen van het verleden getoond en dan vanaf 21.00 uur gaat Zeerobben het Nederlands elftal naar de overwinning schreeuwen. De muzikale omlijsting is deze vrijdag in handen van DJ VIVARO.

Op zaterdag is het alweer vroeg druk op het Oostersportpark want om 09.00 uur gaat het Bode-toernooi van start. Het toernooi ter nagedachtenis aan oud (jeugd)voorziter Iede Bode wordt georganiseerd voor de O8 t/m de O13 en voor de Waddenrobkes.  De prijzen zullen door de familie Bode uitgereikt worden. Eén van de hoogtepunten tijdens de familiedagen is ook de strijd om de Tinus Booij Penalty Bokaal. Prachtig voor de voetbal(st)ers die zich geplaatst hebben voor deze finale maar ook prachtig voor de familie Booij. Tinus Booij blijft zo onlosmakelijk verbonden met Zeerobben. Tinus was lid van Zeerobben vanaf de datum van oprichting. Aanvankelijk natuurlijk als speler. Tinus was keeper en heeft gedurende vele jaren het doel van het eerste elftal verdedigd. Daarna werd hij trainer, leider, bestuurslid, vrijwilliger, supporter, lid van de schoonmaakploeg en consul namens de KNVB. Dat alles maakte Tinus tot een clubicoon pur sang. Hij was dan ook Erelid van de vereniging. Tinus Booij was een man waar met warmte en respect naar gekeken werd. Voor velen een maat waar ontelbare en prachtige anekdotes mee beleefd werden. Voor anderen een mentor en coach die hun voetbalkwaliteiten bijschaafde. Tinus overleed in 2012 maar met “zijn” bokaal zal Zeerobben hem blijven herinneren. Zijn vrouw Gré Booy zal morgen de prijzen weer uitreiken. De keepers Janita Boutsma, Mika Sybesma en Theo Nota kunnen zaterdag vol aan de bak! De finales beginnen direct na afloop van het Bode-Toernooi. Dat zal zo rond 12.30 uur zijn. Aansluitend zal het Jan Boomsma Toernooi gehouden worden. Vele teams hebben zich al ingeschreven en het gekostumeerd voetbal zal ook deze middag weer prachtige outfits opleveren. Zeerobben kijkt ernaar uit. Verder is er voor de jongste jeugd weer een springkussen. Op het terras is er eten en drinken en zullen eerst Folkert Hans en daarna Johnny Kamminga voor de gezellige sfeer zorgen.

Als het weer een beetje meewerkt zullen het weer prachtige familiedagen worden op een naar verwachting bomvol Oostersportpark.