Zeerobben wacht zware bekerklus

Het voelt al bijna sinds mensenheugenis dat Zeerobben zich jaarlijks vrijwel onbedreigd door de voorrondes van de KNVB beker speelde en daar dan regelmatig een interessant en succesvol bekeravontuur op liet volgen. Al bij het bekend worden van de loting was duidelijk dat het dit seizoen wel eens moeilijker kon worden om die traditie in stand te houden. Met eersteklassers Jubbega en LSC 1890 en sc Bolsward als sterk opkomende fusieclub is sprake van een sterk bezette poule.
En dat bleek afgelopen (Visserij-)zaterdag meteen al toen Zeerobben moest aantreden in en tegen het ambitieuze Jubbega van trainer Joop Gall. Anders dan de geflatteerde 3-0 uitslag doet vermoeden, was het een wedstrijd waarin Zeerobben in fases goed meedeed, tweemaal ook dicht bij de gelijkmaker was, maar in de slotfase toch naar een wat te ruim bemeten 3-0 nederlaag werd uit gecounterd.

Morgen Zeerobben – sc Bolsward
In een uitwedstrijd van Jubbega verliezen is geen schande en het verandert de bespiegelingen vooraf niet: Zeerobben lootte tweemaal thuis en die beide wedstrijden zullen gewonnen moeten worden om zich te plaatsen voor de knock-out fase van de beker. Te beginnen morgen tegen sc Bolsward, dat de eerste wedstrijd met duidelijke cijfers (2-5) verloor van LSC 1890. De kaarten zijn meteen geschud: wie morgen verliest is meteen uitgeschakeld. Een mooi uitgangspunt voor een spannende pot op het Oostersportpark.
sc Bolsward is na de promotie van vorig seizoen competitiegenoot geworden van Zeerobben in de tweede klasse. Bolsward lijkt de eerste roerige jaren van de fusie tussen Bolswardia, CAB en RES te boven en profileert zich als een club met toekomst, zowel bij de jeugdteams, als nu ook bij de senioren. Vorig seizoen oefende Zeerobben al een keer tegen Bolsward in de winterperiode en verloor toen. Nu zijn revanchegevoelens onzinnig, de omstandigheden zijn totaal anders en het gaat om maar één doel, winnen om kans te behouden in de laatste poulewedstrijd van volgende week voor plaatsing te kunnen spelen. Zeerobben zal dan LSC ontvangen in Harlingen, terwijl Bolsward dan thuis tegen Jubbega speelt. De twee hoogst geplaatste teams gaan door in de beker.
Kortom, nog alles om voor te spelen, morgen 15:00 uur op het Oostersportpark. Gratis entree!