Zeerobben deelt de punten met Bolsward (2-2)

Zeerobben en sc Bolsward verloren beide hun eerste poulewedstrijd in de bekervoorronde en dus leek het vooraf voor beide tweedeklassers zaak om het onderlinge duel te winnen om daarmee in de laatste poulewedstrijd nog kans te hebben om zich te kwalificeren voor de knock-out fase.
Voor Zeerobben, de ploeg die het meest de bal had, was de uiteindelijke remise (2-2) dan ook nogal teleurstellend te noemen. De kansen op een succesvol bekeravontuur leken verkeken. En dat na een wedstrijd waarin Zeerobben domineerde, maar zichzelf gewoon tekort deed door veel te weinig rendement te halen uit het overwicht. Bovendien profiteerde Bolsward tweemaal optimaal van slordig balverlies aan de kant van Zeerobben en zo is de 2-2 uitslag snel verklaard.

De teleurstelling van de zaterdagmiddag, maakte 24 uur later echter weer plaats voor hoop. Jubbega zorgde voor het scenario dat zowel Zeerobben als ook Bolsward nog weer perspectief biedt om alsnog tweede te worden in de poule. Jubbega won namelijk met 1-3 bij LSC in Sneek, waardoor zij direct geplaatst zijn en rustig kunnen toekijken wie samen met hen zal doorgaan in de beker. Daarover later meer, eerst terug naar de wedstrijd van zaterdag.

Zeerobben begon goed aan de wedstrijd, had heel veel de bal en het leek een kwestie van tijd of er moesten doelpunten gaan vallen. Maar om doelpunten te kunnen maken, moet je eerst wel kansen creëren. En laat dat nou net zijn waar het Zeerobben zaterdag aan ontbrak. Het spel van Zeerobben verzandde een beetje in doelloos lijkend gebrei van een blaffende hond die niet wil bijten. En eerlijk gezegd zat het ook niet even mee toen Durk Ennema tegen de paal schoot.
Het maakte dat Bolsward langzaam maar zeker meer uit haar schulp kroop en toch ook maar eens de middenlijn overstak, zonder overigens echt gevaarlijk te worden. Anders was dat na ruim een half uur spelen, toen balverlies van Zeerobben een razendsnelle en goed uitgevoerde counter inluidde met de verrassende 0-1 tot gevolg.
De goal van Bolsward leek Zeerobben wel wakker te schudden. Het tempo ging omhoog en het leidde binnen 5 minuten ook tot de verdiende gelijkmaker van Durk Ennema: 1-1, tevens de ruststand.

Binnen 10 minuten na de pauze leek Zeerobben de  wedstrijd dan toch naar haar hand te gaan zetten. Max Faber slingerde de bal voor, waar de inkomende Jay de Vries goed op anticipeerde en keurig diagonaal raak kopte voor de 2-1 voorsprong. Vijf minuten later had Jay dat kunststukje kunnen herhalen na een goede voorzet van  invaller Joran van Kernebeek, maar deze keer wist hij het net niet te vinden.  Geen vuiltje aan de lucht, zou je denken, maar dat pakte heel anders uit toen opnieuw een persoonlijke fout leidde tot balverlies, gevolgd door een aanval van Bolsward en de onverwachte gelijkmaker: 2-2.
Zeerobben bleef het wel proberen, bracht met invallers nieuwe energie, maar gescoord zou er niet meer worden. Bolsward terecht tevreden, Zeerobben begrijpelijkerwijs teleurgesteld.

Maar als gezegd, de teleurstelling maakte zondagmiddag alweer plaats voor hoop, getuige de stand in de poule na 2 wedstrijden:

1. Jubbega 2 – 6 ((6-1)
2. LSC 2 – 3 ((6-5)
3. Bolsward 2 – 1 (4-7)
4. Zeerobben 2 – 1 (2-5)

Zaterdag worden nog gespeeld:
Bolsward – Jubbega
Zeerobben – LSC

Jubbega is reeds geplaatst. Wint LSC bij Zeerobben, dan zijn zij ook door. Wint Zeerobben van LSC, dan gaan zij de Snekers voorbij op de ranglijst en hangt het er vanaf wat Bolsward doet tegen Jubbega en gaat bij winst van de Bolswarders het doelsaldo mogelijk een rol spelen. Allemaal bespiegelingen met mitsen en maren, maar hoe dan ook staat er voor iedereen nog wat op het spel en dat maakt het sowieso spannend.

Foto’s : Bert Drent