Jubbega – Zeerobben 3 – 0 (voorronde Beker)

Terechte winst, maar geflatteerd

Zeerobben is het bekertoernooi in het verleden wel eens beter van start gegaan, met als resultaat het behalen van de knock-outfase met daarin interessante tegenstanders. Het verhaal van dit jaar ligt net even anders. Met 2 weekend-eerste klassers, Jubbega en LSC, en promovendus Bolsward zal met nog twee thuiswedstrijden uit een ander vaatje getapt moeten worden. Wel hebben de groenwitten nog alles in eigen hand. Jubbega is net iets scherper van start gegaan en besliste de wedstrijd halverwege de tweede helft.

Evenwicht

Zeerobben begon voortvarend. Goede lopende aanvallen met een kansje voor spits Durk Ennema. Na tien minuten kwamen de Harlingers goed weg, een indraaiende corner zorgde voor hectische taferelen in het doelgebied van Theo Nota. Veel onnodig balverlies aan beide zijden had zijn weerslag op het spelbeeld, rommelig. Vlak voor de thee veroverde Ennema de bal in de zestien en schoof hem diagonaal langs de verkeerde kant van de paal. De dreiging was echter van de tegenstander.

Omschakelmomenten nekken Zeerobben

De thuisclub pakte na de pauze meteen de draad weer op en dat leverde de defensie van Zeerobben in de omschakeling een tweetal keren problemen op. Valentijn van Laar en Theo Nota wisten de nul nog te houden. Een individuele actie van de linksbuiten zette Jubbega op een 1 – 0 voorsprong. Zeerobben stelde daar een paar gevaarlijke acties tegenover. Op aangeven van Matts Bruining was de inzet van Godert Attema te slap. Bruining snijdt naar binnen en plaatst de bal op de paal. Inzet van Godert Attema uit de hoek getikt en uit de daarna verkregen corner kopte Durk Ennema op de lat. Het zat even niet mee, een gelijkmaker zou op dat moment zeker verdiend zijn geweest.
Een uitbraak van de gastheren werd door Max Faber met een perfecte sliding onschadelijk gemaakt. Trainer Konings veranderde van strijdplan en bracht verse krachten in het veld. Het tegenovergestelde werd daarmee bereikt. Twee keer bracht een snelle omschakeling met een aanval uit het boekje de 3 – 0 op het scorebord. Een ere-treffer was verdiend geweest, maar de voorzet van Jay de Vries werd door Joran van Kernebeek net naast gekopt.

In de voorronde nemen Jubbega en LSC (na ruime winst op Bolsward) de leiding. Met nog twee duels op het Oostersportpark liggen er zeker nog kansen om de knock-outfase te bereiken. Volgende week zaterdag 9 september komt Bolsward op bezoek. Dan maar weer eens zien.

Zeerobben : Theo Nota; Joran van Kernebeek; Patrick Amels; Max Faber; Valentijn van Laar; Wesley Tankink; Ane Schaap; Brent de Groot (82 m Quinten Warmerdam); Godert Attema; Durk Ennema (82 m Stijn Schakenbos); Matts Bruining ( 72 m Jay de Vries )

 

Hét moment waarop Zeerobben heel dicht bij de verdiende gelijkmaker was. Durk Ennema torent hoog boven alles en iedereen uit, maar zal zijn kopbal op de lat zien belanden.

 

 

 

 

Foto’s : Bert Drent