Zeerobben start nieuw seizoen

Het was zaterdag alweer gezellig druk op het Oostersportpark. Het deed weer even denken aan een “ouderwetse” zaterdagochtend. Geen publiek nog helaas en de kantine nog gesloten maar wel weer veel voetballende kinderen. En dat is natuurlijk waar het allemaal om draait. 

Naast het toernooitje voor de JO8, JO9 en JO10 werd er op het hoofdveld een mini toernooitje gespeeld door de spelers van de JO14-1 en JO15-1. Door de  spelers die het seizoen 2020-2021 voor deze teams uitkomen. Daarnaast was JO17-1 op pad gegaan richting Kimswerd. Zowel heen als terug lopend en op het veld in Kimswerd werd er een voetvolley-toernooitje georgansieerd. Zonnetje en muziekje erbij dus een mooie team-buildingsochtend en dat is gelukt. 

Door het abrupte einde van de competitie was het niet altijd even makkelijk om tot de juiste teamindelingen te komen. Toch is het de technische commissie weer gelukt om vorige week de teamindelingen voor de jeugdteams te presenteren. 

De vereniging is maar wat trots op het feit dat het seizoen 2020-2021 kan worden gestart met maar liefst 30 jeugdteams. Daarbij inbegrepen zijn 3 meisjesteams te weten MO17, MO13-1 en MO13-2. Zeerobben hoopt dat meer meisjes gaan voetballen zodat er na de zomer ook nog een MO11 kan worden ingeschreven. 

En dan zijn er natuurlijk ook nog de Waddenrobkes. Voor spelertjes van 4 tot 6 jaar) wordt er elk jaar een interne competitie georganiseerd in het najaar en in het voorjaar. In de winter is er een speciaal winterprogramma voor deze groep. Zij voetballen elke zaterdagochtend in hun eigen arena. 

Nu er ook een JO14 is heeft de vereniging bij de jongens in elke leeftijdscategorie teams die in competitieverband uitkomen. Naast JO14-1 komen ook JO19-1, JO17-1, JO15-1, JO12-1, JO9-1 en JO8-1 op hoofdklasse niveau uit het komend seizoen. JO13-1 en JO10-1 komen uit in de 1e klasse. M.b.t. de overige teams heeft het bestuur geprobeerd om de teams zoveel mogelijk op een passend niveau in te delen. Het is altijd afwachten of dat ook gelukt is uiteraard. 

Op dit moment is het jeugdbestuur achter de schermen al druk bezig geweest om alle teams weer te voorzien van leiders en trainers. Dat is voor een groot gedeelte alweer gelukt maar het plaatje is nog niet rond. 

Niemand weet nog hoe en wanneer de competitie weer van start zal gaan. Toch zijn er dus al veel teams met de voorbereiding op dat nieuwe seizoen begonnen. Na een aantal trainingen zullen velen met vakantie gaan waarna de voorbereidingen in augustus weer opgepakt worden. Zo hoop de jeugdafdeling op tijd en goed voorbereid aan de start te verschijnen met al haar jeugdteams.