Camaru van Oostveen verlengt contract

De mondelinge overeenkomst was er natuurlijk al veel eerder maar afgelopen week werd de daad bij het woord gevoegd en ondertekende Camaru van Oostveen zijn contract wat hem wederom een seizoen aan Zeerobben verbindt. Het wordt zijn 7e seizoen bij de groenwitten inmiddels. 

Camaru van Oostveen werd destijds binnengehaald bij de jeugdafdeling waar hij 3 jaar lang zowel JO19-1 en JO17-1 (destijds A1 en B1) trainde en elke zaterdag met A1 op pad was. Daar werd al snel kennis gemaakt met de trainer Van Oostveen. Duidelijk en konsekwent. Na deze periode kwamen de ambities van Van Oostveen op een ander vlak te liggen. Zeerobben wilde meer investeren in de begeleiding/overgang van jeugdspelers naar de senidorenafdeling. Een ideale gelegenheid voor Van Oostveen om daar mee aan de slag te gaan. Met zijn ervaring als jeugdtrainer en zijn eigen voetbalverleden bij onder andere de beloftes van Cambuur en Harkemase Boys en Drachtster Boys was hij de juiste man op de juiste plaats zo dacht het bestuur destijds. Daarnaast werd er gewerkt aan een onder de 23-team waar Van Oostveen ook in de begeleiding werd opgenomen. Het bleek een gouden zet te zijn.  Van Oostveen groeide in zijn rol als trainer/begeleider van de beloftes van Zeerobben. Als een vis in het water zoals dat zo mooi heet. Hij bereikte met de beloftes een 4e plaats in de 2e klasse, werd vervolgens kampioen in de 2e klasse. Die stijgende lijn werd afgelopen seizoen doorgezet want in de 1e klasse stonden de beloftes bovenaan met 2 punten voorsprong op de nummer 2 en 7 punten op de nummer 3 toen de competitie stil viel. Van Oostveen is dus aan een mooie periode bij de club bezig. Lastig ook omdat hij veel moet werken met teleurgestelde spelers die afvallen bij het 1e. Maar daar ligt nou ook juist de uitdaging voor deze enthousiaste trainer. Spelers klaarstomen voor de hoofdmacht en met een mix van jonge en wat oudere spelers het hoogst haalbare uit de kast halen. En aan enthousiasme en fanatisme geen gebrek. Op 23 juli a.s. staat de 1e training al op het programma waarna in augustus een lang oefenprogramma volgt. Van Oosteveen wil altijd goed voorbereidt en fit aan de start verschijnen. Dat weten de spelers die onder hem gespeeld hebben.

Maar ook op het sociale vlak is Van Oostveen een man die past bij de club. Altijd oog voor details, en aandacht voor de medemens. Hij was degene die eind maart alle spelers en stafleden belde. Waarom? Gewoon om even te vragen hoe het met iedereen ging in deze bizarre tijd. 

Maar ook een trainer weet dat hij het niet alleen kan en daarom moet in 1 adem ook de naam van Gerrit Riem genoemd worden. Samen met Van Oostveen sleepten ze vorig seizoen het kampioenschap binnen en ze waren ook dit seizoen weer goed op weg om hoge ogen te gooien. Een koppel dat elkaar goed aanvoelt en aanvult. Het is dan ook mooi dat ook Gerrit Riem volgend seizoen als leider verbonden is aan de beloftes. Met al zijn ervaringen als jeugd- en hoofdtrainer vormt hij een goed koppel met Van Oostveen. 

Het spreekt voor zich dat de vereniging zeer ingenomen is met het feit dat beiden volgend seizoen op zaterdag weer langs de lijn en doordeweeks op het veld staan. Zeerobben kijkt uit naar het komend seizoen.