Zeerobben start met een ruime overwinning

Zeerobben – Workum 5-0

Zoals vaak gezegd wordt na zo’n eerste wedstrijd : “De kop is er af”.
Tegenstander Workum speelde afgelopen seizoen nog in de tweede klasse, samen met Zeerobben. Ook toen bleken de Harlingers te sterk. En waar de Workumers degradeerden, daar had Zeerobben nog zelfs de mogelijkheid gehad om te promoveren via de nacompetitie. In een duel in en tegen Marum (Gr.) werd toen onverdiend verloren in een wedstrijd met een veel sterker Zeerobben. Marum, o.l.v. oud-Harlinger trainer Jan Piet Bosma, promoveerde daarna wel naar de eerste klasse.

Stroeve start

Na wat onwennig aftasten in de eerste tien minuten, namen de groenwitten het initiatief. Twee keer een diepe bal van Valentijn van Laar op Patrick Amels en van Ane Schaap op Godert Attema leverden evenzoveel kansen op. Amels mikte te hoog en Attema verslikte zich in de keeper. Workum probeerde wel de bakens te verzetten, maar een fel spelend Zeerobben liet hen weinig kans. Kansjes uit vrije trappen en corners van Wesley Tankink werden goed verdedigd door de thuisclub. Max Faber haalde de achterlijn en zijn voorzet pakte de doelman uitstekend voordat Amels gevaarlijk kon worden. Een misse uittrap van de keeper kwam voor de voeten van Godert Attema, diens vlammend schot werd prima gepareerd door hem. Eindelijk werd de ban door Patrick Amels met een kopbal uit een corner van Tankink gebroken, 0 – 1 vlak voor de rust.

Hattrick van Patrick, 3 x kopbal

Door het trainersduo Henk Konings en Drewes Janssen werd de tactiek enigszins gewijzigd in de tweede helft. Er kwam wat meer ruimte en de passing verliep een stuk beter. Uit een voorzet van Max Faber kopte Amels de 0 – 2 binnen en tien minuten later was opnieuw Amels winnaar met het hoofd op aangeven van Joran van Kernebeek, 0 – 3 . Veel aanvallen liepen over links, de 0 – 4 met als aangever Patrick Amels kwam op naam van David van der Pol, laag voor en binnengelopen. De vermoeidheid begon de gastheren parten te spelen en opnieuw een corner van Tankink werd deze keer door Van der Pol koppend geschampt 0 – 5 . De tijd zat erop, maar niet nadat de te weinig in het spel betrokken Jay de Vries met een prima aanname in de zestien niet zelfzuchtig de kans aan Wesley Tankink bood, deze actie redde de keeper adequaat en bleef het 0 – 5.

Leermomenten belangrijker dan resultaat

Er zijn voldoende leermomenten voor zowel Konings/ Janssen als voor de pas bij Workum begonnen Inne Schotanus. De nieuwkomers Patrick van der Veen en Wesley Tankink pasten zich goed aan in het tactisch concept. Jay de Vries overgekomen van Franeker moet nog wat brutaler de bal opeisen. Joran van Kernebeek, Mees Nagel en Quinten Warmerdam vielen ook verdienstelijk in. Met name de tweede helft geeft de richting van de weg die bewandeld moet worden.

Scoreverloop: 0 – 1 ( 43 m.); 0 – 2 ( 50 m.); 0 – 3 ( 68 m.) Patrick Amels ; 0 – 4 ( 76 m.); 0 – 5 ( 88 m.) David van der Pol

Zeerobben : Theoa Nota; Max Faber; Patrick van der Veen; Valentijn Van Laar ( 77 m. Quinten Warmerdam); Stijn Schakenbos ( 46 m. Joran van Kernebeek); Ane Schaap ( 46 m. Brent de Groot); Wesley Tankink ; Godert Attema  (77 m. Mees Nagel); Matts Bruining ( 46 m. Jay de Vries ); Patrick Amels; David van der Pol