We gaan weer los, maandag eerste training A-selectie.

Ongetwijfeld geïnspireerd door de Oranje Leeuwinnen, waren het de dames van Vrouwen 1 die deze week al begonnen met de voorbereidingen op het nieuwe voetbalseizoen. Komende week volgen de mannen hun voorbeeld.

De A-selectie gaat maandagavond (7 aug.) om 20:00 uur starten met de eerste training van het nieuwe seizoen, in eerste instantie in aanloop naar een paar oefenwedstrijden en dan al redelijk snel gevolgd door de poulefase van de bekercompetitie. We blikten eerder al vooruit op het volledige oefenprogramma en de samenstelling van de selectie waarmee hoofdtrainer Henk Konings, assistent-trainer Drewes Janssen en keeperstrainer Dick van der Galiën komend seizoen aan de slag gaan. Die vooruitblik kunt u hier nog eens nalezen, maar daaraan kunnen we nu voor de volledigheid (en mede na de veelbesproken penaltysoap tussen Hardegarijp en Heerenveense Boys) nog de definitieve competitie-indeling toevoegen:

St. Annaparochie (overstap van zondagvoetbal)
sc Berlikum (promovendus uit 3e klasse)
sc Bolsward (promovendus uit 3e klasse)
vv Dronrijp (promovendus en overstap van zondagvoetbal)
vv FVC (degradant uit 1e klasse)
vv GAVC
vv Heerenveen (degradant 1e klasse)
Heerenveense Boys (promovendus uit 3e klasse)
Leeuwarder Zwaluwen (degradant uit 1e klasse)
sc Leovardia
vv Sneek Wit Zwart
sc Stiens
vv VVI
Zeerobben

Al met al maar liefst 8(!) nieuwe teams ten opzichte van vorig seizoen, waaronder enkele oud zondagclubs waar we nooit eerder in competitieverband tegen uitkwamen. We kijken er naar uit!

Bekerloting en programma
Een van de nieuwe competitietegenstanders, namelijk sc Bolsward is ook tegenstander in de poulefase van de beker. Zeerobben is al met al in een pittige poule terechtgekomen met naast Bolsward ook beide eersteklassers Jubbega en LSC. Ook het speelschema voor de beker is reeds bekend, dus noteer alvast maar in de agenda:

zaterdag 2 sept. 17:00 uur: Jubbega 1 – Zeerobben 1
zaterdag 9 sept. 15:00 uur: Zeerobben 1 – sc Bolsward 1
zaterdag 16 sept. 17:00 uur: Zeerobben 1 – LSC 1890 1