Zeerobben jeugd volop in ontwikkeling

In deze bizarre tijden zijn staat de wereld op zijn kop, met als gevolg dat ook het voetbal (nog) stil ligt. Een voetbalseizoen zonder 2e seizoenshelft, geen trainingen en geen wedstrijden.  Geen  voetbal-ontwikkeling en plezier. Daar leek het althans op. Maar afgelopen dinsdag kwam daar het bericht van de overheid dat wij als vereniging weer voorzichtig mogen opstarten. 

Zeerobben werkt met de VTON voetbalmethode die oefenstof aanlevert voor alle leeftijden en niveaus.  Speciaal voor deze voetballoze periode hebben ze oefenstof en ‘challenges’ aangemaakt om individueel  te oefenen. Spelers kunnen de VTON-app downloaden en de oefeningen thuis doen. Ook in deze tijd zit het Jeugdbestuur van Zeerobben dus niet stil en heeft plannen gemaakt om de jeugdopleiding nog beter te maken. Ieder jaar maken een paar Zeerobben talenten de overstap naar een profclub, ieder jaar spelen selectieteams om de prijzen en ieder jaar stromen er O19-spelers door naar de senioren A- en B- selectie. Maar het kan altijd nog beter.

Wat heeft Zeerobben allemaal te bieden?

Spelen met leeftijdsgenoten

De teamindelingen voor seizoen 20/21 zijn in een gevorderd stadium en de nieuwe leeftijdsindelingen van de KNVB stelt Zeerobben nog meer in de gelegenheid iedere speler in te delen in zijn eigen leeftijdsjaar. De jeugdafdeling speelt het komend seizoen ook met een JO14-1 team, zodat van JO8 tot en met de JO15 iedereen tegen leeftijdsgenoten speelt. Bovendien geven de 34 jeugdteams van Zeerobben alle spelers de gelegenheid te spelen op zijn/haar eigen niveau, want dat is veruit het leukste. De selectieteams spelen op hoog niveau en de jeugdspelers kunnen zich optimaal ontwikkelen. Zo zijn de laatste jaren maar liefst 9 jeugdspelers doorgestroomd naar Zeerobben 1. En dit team speelt in de 1e klasse als enige club in noord- west Friesland.

Meidenvoetbal

Zeerobben heeft komend seizoen in 2 leeftijdsgroepen meidenteams. De MO17, MO13-1 en MO13-2  trainen 2x per week en spelen iedere zaterdag een wedstrijd.

Waddenrobkes

Ook voor de allerjongsten van 5 en 6 jaar is er iedere week een training en op zaterdag spelen ze 3 wedstrijden via een onderling toernooi. Elke zaterdag een thuiswedstrijd in hun eigen “stadion” dus voor deze jongste talenten. Dat schept duidelijkheid en is vertrouwd. Jongens en meisjes van 4 jaar kunnen eerst alleen (gratis) meetrainen. De trainingen zijn op de woensdagmiddag van 17.00 tot 18.00 uur. Vlaggen, eigen tenues en muziek  zorgen steeds weer voor een unieke sfeer. In de winterperiode wijken de Waddenrobkes uit naar de Waddenhal. 

Kleuterclinic

Zeerobben organiseert jaarlijks een kleuterclinic  voor alle basisscholen in de gemeente Harlingen. Jongens en meisjes van groep  1 en 2 kunnen via leuke voetbalspelletjes kennis maken met de sport voetbal. Een groot legioen vrijwilliger(st)ers staat elk jaar klaar om de honderden kleuters een leuke voetbalochtend te bezorgen met na afloop een mooi Zeerobben-vaantje als dank voor de inzet van een ieder. Het “bal” wordt traditioneel geopend door Stijn van Jongerenwerk Harlingen.

Keepertraining

Voor iedere jeugdkeeper van Zeerobben is er naast de reguliere training met het team, nog 1x per week een keepertraining. Een training bedoeld om de kneepjes van het vak te leren van zeer ervaren trainers.

Activiteiten

Naast de trainingen en wedstrijden worden er veel activiteiten gehouden zoals het Voetbalkamp op Vlieland, Sinterklaasfeest, Wintertoernooi, het Darttoernooi, onderlinge zaalvoetbaltoernooien en natuurlijk het traditionele Familieweekend.

Extra techniektrainingen voor de onderbouw

Op vrijdagmiddag worden jongens en meisjes in de onderbouw (08 tot en met de 012) in de gelegenheid gesteld extra techniektrainingen te krijgen. Gediplomeerde trainers werken aan ieders basistechniek.

Jeugdbeleidsplan

Er wordt ondertussen de laatste hand gelegd aan een nieuw Jeugdbeleidsplan. De organisatie wordt aangescherpt en afspraken duidelijk omschreven.

De trainersstaf

Onlangs zijn de trainers gepresenteerd van de Zeerobben selectieteams van J019-1 tot en met de JO13-1. Maar is het jeugdbestuur ook bezig de trainers voor de overige teams in kaart te brengen.  Veel ervaren, gediplomeerde en enthousiaste trainers zorgen voor een optimale voetbalontwikkeling. 

Nieuwe leden jeugdopleiding Zeerobben

Heb je zin om te gaan voetballen of denk je dat je talent beter ontwikkeld kan worden op een hoger niveau, dan ben je van harte welkom. Iedereen kan spelen op zijn eigen niveau en met leeftijdsgenoten! Ben je geïnteresseerd , meld je dan aan via de website of neem contact op met een lid van het jeugdbestuur. Namen en telefoonnummers staan op de website van de club. Overschrijvingen van andere clubs moeten voor 15 juni, nieuwe leden kunnen zich natuurlijk op ieder moment aanmelden.