JO8-1 scoort tweemaal bij debuut

Hele generaties voetballertjes zijn hun “loopbaan” bij Zeerobben begonnen bij de Waddenrobkes. En zij maakten op 8-jarige leeftijd allemaal de stap naar competitievoetbal, met uit- en thuiswedstrijden tegen leeftijdsgenoten van andere clubs. Voor het eerst met je team op reis naar een andere accommodatie, voor het eerst dat prachtige groen-witte shirt aan, voor het eerst met een echte keeper op doel. Onvergetelijke ervaringen zijn het!

Afgelopen zaterdag was het zover voor de nieuwe generatie JO8. Het team van JO8-1 ging op pad naar Easterein om daar te spelen tegen SDS.
Moeder Ruerdtsje was erbij en zij maakte niet alleen een mooie teamfoto, maar schreef ook een verslagje waar de spanning rond zo’n debuut van afstraalt:

Zaterdagochtend vroeg verzamelden de spelers van JO8-1 zich op de parkeerplaats van de Zeerobben. Vandaag hun allereerste wedstrijd. Vince, Max, Lucas, Matthijs, Fender, Melle en Sem mogen dit team vertegenwoordigen. Vorig seizoen speelden zij allemaal nog bij de Waddenrobkes, maar vandaag dan toch echt op “groot” veld. Spannend, maar ze hebben er zin in. In de potdichte mist reden ze naar Easterein.
Voor het eerst in hun nieuwe groene shirts het veld op, voor de wedstrijd tegen SDS. De mist was inmiddels opgetrokken en de zon zorgde voor hoge temperaturen, maar dat maakte de jongens niets uit. De wisselende keepers wisten heel wat ballen uit het goal te houden. Twee keer lukte het te scoren en de tegenpartij maakte er nog een paar meer.

Na een welverdiend ijsje gingen ze voldaan weer op weg naar Harlingen.