Zaterdag ere-wedstrijd voor Jacob de Vries

Zaterdag, direct aansluitend op het Klein Veldtoernooi van de Familiedag, wordt op het hoofdveld van Zeerobben een ere-wedstrijd gespeeld bij het afscheid van keeper Jacob de Vries. Een afscheid van Jacob? Die is toch al lang weg?, zo zult u zich afvragen. Jazeker, maar toch. Van een echte afscheidswedstrijd voor Jacob was het nog nooit gekomen. En hij was ook niet echt helemaal weg. Aanvankelijk gestopt in 2020 en om fit te blijven meegegaan met Theo Nota als trainingsmaatje bij v.v. Workum. Na een jaar keerde hij echter weer terug bij Zeerobben. Helaas slaagde het in dat seizoen niet om aan degradatie uit de eerste klasse te ontkomen, iets wat Jacob als altijd ambitieuze sportman pijn deed, maar onvermijdelijk bleek. Na dat seizoen keerde Theo Nota terug bij Zeerobben en zou Jacob aanblijven om in Harlingen mee te trainen bij keepertrainer Dick van der Galiën. Werk en gezin vroegen -en kregen- meer aandacht van Jacob en uiteindelijk kon hij niet actief en betrokken blijven bij de club die bij hem in de loop der jaren toch een speciaal in zijn hart gekregen had. En dat is wederzijds, want velen bij Zeerobben hebben de aimabele Jacob ook in hun hart gesloten.

Jacob de Keeper, een uiterst betrouwbare sluitpost, een man met een geweldige staat van dienst, een gouden gozer voor elke ploeg. Hij werd in 2013 verrassend binnengehaald via onze toenmalige trainer en zijn oud klasgenoot Inne Schotanus. Jacob, met zijn staat van dienst zomaar bij Zeerobben. We waren blij verrast met zo’n topkeeper die ons kwam helpen om onze ambities richting de eerste klasse te realiseren. En dat hij in het vervolg zijn waarde in deze heeft bewezen staat buiten kijf. En minstens zoveel waarde als sluitpost en teamspeler, was Jacob een waardevol en zeer gewaardeerd clublid. Jacob is eigenlijk nooit een vreemde “van buiten” geweest. Hij gaf zich op zijn geheel eigen wijze binnen de club en sloot vriendschappen voor het leven. En mooier nog: hij genoot zelf ook zichtbaar van zijn tijd tussen de Ouwe Seunen.

Mooie tijden heeft Jacob ook gekend op hoog amateurniveau en zelfs in het betaalde voetbal. Zo maakte hij bij Heerenveen ook de periode met Champions League voetbal mee.
Na zijn periode bij sc Heerenveen was Jacob actief bij 2 toonaangevende amateurclubs uit het noorden, te weten Flevo Boys en Harkemase Boys. Met die ploeg speelde hij o.a. voor de KNVB beker een wedstrijd tegen Feyenoord. Een duel waar hij in zekere zin niet altijd met evenveel genoegen aan terugdenkt, omdat hij toen geklopt werd door een legendarische boogbal vanaf eigen helft door Feyenoorder Ron Vlaar (https://www.youtube.com/watch?v=eTtsacVwloc). Wij vinden het geen smet op een mooie carrière Jacob!

Zijn loopbaan laat zich als volgt samenvatten:
Tot 1998: sc Heerenveen O19
1989-2004: sc Heerenveen
2004-2008: Flevo Boys
2008-2014: Harkemase Boys
2014-2015: Flevo Boys
2015-2022: Zeerobben

Zaterdag gaan we Jacob dus een gepast en meer dan verdiend afscheid aanbieden. Het wordt een wedstrijd tussen de huidige eerste selectie van Zeerobben en een team bestaande uit oud spelers van de 3 clubs waar Jacob zijn amateurtijd doorbracht. Dat team zal worden samengesteld uit de volgende spelers:

Jacob de Vries himself
Pieter Westra (Zeerobben)
René Cnossen (Zeerobben)
Kris Feenstra (Zeerobben)
Marc Reussing (Zeerobben)
Albert Beuker (Zeerobben)
Winfried Tromop (FB = Flevo Boys)
Frank van der Plaats (FB)
Remco Bangma (FB)
Michel Maas (FB)
Henk Brugge (FB)
Arjen Veld (FB)
Martin de Jong (FB)
Kees de Munnik (FB)
Marco Woudsma (FB)
Jelmer Slager (HB = Harkemase Boys)
Arjen Postma (FB)
Robin Huisman de Jong (HB)
Klaas Schotanus (HB)
Age Hains Boersma (HB)
Drewes Janssen (HB)
Roel van der Meulen (HB)

Voorts zullen aanwezig zijn:
Camaru van Oostveen
Inne Schotanus
Berry Zandink (?)
Dick vd Galiën (?)
Anthoon Elsinga
Henk Konings (?)
Jan van Raalte

Voorwaar een prachtige parade van oud ploeggenoten en trainers. Het is een eer die Jacob toekomt. Laten we er met zijn allen een mooi afscheid van maken.

Vanaf ca 16:00 uur wordt iedereen verwacht op het Oostersportpark, de wedstrijd begint om ca 17:00 uur en zal 2×25 minuten gaan duren. De tijdsduur voor de derde helft is vooralsnog onbepaald.