Marum – Zeerobben 3 – 1 (nacompetitie om promotie)

Zeerobben bijt z’n tanden stuk op counters van Marum

Vijf keer in de omschakeling voor doelman Theo Nota en 3 keer scoren. Dan heb je de juiste tactiek toegepast om het sterk spelend Zeerobben op de knieën te krijgen. De gehele wedstrijd waren de groenwitten de bovenliggende partij. Ze vergaten dit om te zetten in goals. Dan verlies je misschien wel gevoelsmatig onterecht, maar het gaat nog altijd om de doelpunten.

Zeerobben overrompelde Marum, maar Marum scoort

Het eerste gevaar kwam uit een corner van Marum. Scherp genomen werd deze ruim naast gekopt. Een diepte pass op Matts Bruining van Marcel Visser ging in kansrijke positie over. In de omschakeling zorgde een diepe bal op rechtsbuiten Tom Boezerooy voor de 1 – 0. Zijn voorzet werd prachtig afgemaakt door Delano Dussel. Het vervolg van de eerste helft speelde zich grotendeels af op kant van de thuisclub. Kansen en mogelijkheden te over, maar geen resultaat. Patrick Amels onderscheidde zich met een verrassend afstandsschot, waarop keeper Klaas Kleiker nog net z’n vuist tegenaan kon krijgen. Een vrije trap van Patrick vanaf de zestien werd eveneens gepareerd door de goalie. Matts Bruining zocht het doel te hoog. Het overwicht moest toch een keer in een doelpunt worden uitgedrukt, maar zelfs een 100 % kans voor Matts op aangeven van David van der Pol ging over. In de slotfase kreeg Marum nog een mogelijkheid. De counter van Tom Boezerooy werd door Valentijn van Laar knap onderschept. Het laatste wapenfeit was opnieuw voor Zeerobben, uit een corner kopte Amels net naast.

Zeerobben wist de hechte defensie van Marum slechts één keer te breken

De tweede helft was van hetzelfde laken en pak. Binnen vijf minuten drie op een rij, noch Noah Redda, noch Matts Bruining noch Godert Attema wisten de kansen te benutten. Er zal toch eens gerechtigheid komen. En inderdaad na een uur beuken op de schier onneembare veste van Marum scoorde Godert Attema, beste man van ‘t veld,  na een steekpassje van Noah Redda in tweede instantie de 1 – 1 binnen. Je verwacht erop en er over. David van der Pol op aangeven van Noah schampt de bal voor langs. Matts Bruining ziet z’n inzet voorlangs schuiven. Uit een corner van Marum voorkwam Stijn Schakenbos een tegendoelpunt. Meteen daarna kwam David in kansrijke positie geblokt. Opnieuw kwam de mokerslag vanaf rechts, Boezerooy zette voor en Marc Oldewarris had een intikkertje, 2 – 1. Zeerobben probeerde van alles om alsnog de meer dan terechte gelijkmaker te maken. De laatste 10 minuten bleven spannend maar het bolwerk van Marum wilde niet barsten. In de slotminuut in de omschakeling maakte “man of the match” aan de kant van Marum Boezerooy de 3 – 1.

Een nederlaag met perspectief

Zo krijgt het slot van voetbalseizoen 2022/2023 een enigszins bittere smaak. Maar…..:  Er gloort hoop. We zagen vanmiddag een Zeerobben, dat de tegenstander overrompelde met aantrekkelijk aanvallend voetbal en dat veel kansen creëerde. Na de teleurstellende nederlagen in Sneek en Hardegarijp maakten de mannen van Konings/ Janssen er een mooi slotakkoord, ondanks de onverdiende nederlaag.

Scoreverloop : 1 – 0 Delano Dussel 15 m.; 1 – 1 Godert Attema 60 m.; 2 – 1 Marc Oldewarris 85 m.; 3 – 1 Tom Boezerooy 93 m.

Foto’s: Bert Drent.