Selectie en voorbereiding Zeerobben 1 seizoen ‘23/’24

Het seizoen ’22-’23 zit erop. De competitie is gespeeld, nacompetitie gehaald, daarin uitgeschakeld door de verassende latere winnaar sv Marum. In de beker ver gereikt, vierde divisionist Buitenpost uitgeschakeld en pas gesneuveld tegen de top amateurs van sc Genemuiden. Het was al met al een goed seizoen, maar tegelijkertijd ook met perspectief op meer.

En dat meerdere, daar gaat de nu definitief vastgestelde selectie voor het komende seizoen zich in augustus en september op voorbereiden. De afgelopen maanden werden al enkele nieuw spelers voorgesteld, zoals ook het vertrek van enkele anderen werd aangekondigd. Daarom nu even een totaaloverzicht.

Noah Redda kwam vorig jaar over van MKV en keert nu terug naar zijn vrienden bij sc Leovardia. Hem gaan we als tegenstander dus weer treffen. Daarnaast stopten 3 trouwe groenwitten om verschillende redenen: keeper Leon Odinga, Marcel Visser en Lutsen Smits zien we waarschijnlijk best vaak nog terug op het Oostersportpark, maar ze maken volgend seizoen geen deel meer uit van de eerste selectie. Ook Marijn Helfferich heeft er na lang blessureleed definitief een punt achter gezet.

De TC van Zeerobben heeft het vizier voor de lange termijn gericht op de aanstormende jeugdselecties die allen op een hoog niveau worden klaargestoomd voor het seniorenvoetbal. In dat kader worden Valentijn van Laar (speelde al het gehele seizoen als een volwassene mee) en Joran van Kernebeek voor komend seizoen definitief aan de selectie toegevoegd. Daarnaast vormt een zestal jeugdspelers een talentengroep die vanuit de JO19 veel zal aanschuren tegen de eerste selectie en kansen zal krijgen zich te tonen op het hoogste niveau. Sommigen deden dat in het afgelopen seizoen ook al en we zijn benieuwd hoe zij zich verder gaan ontwikkelen.

Nieuw bij Zeerobben is een viertal spelers die direct aan de selectie zijn toegevoegd. Keeper Sem Bonte kwam over van de sc Cambuur jeugdopleiding en kan de strijd aangaan met Theo Nota en Connor Bosman voor een plekje onder de lat.
Van de kersverse promovendus sc Franeker (van de 4e naar de 3e klasse!) komt Jay de Vries over.
Van ONS Sneek komen 2 jongens met heel veel ervaring op hoog niveau: Wesley Tankink en oud-Zeerob Patrick van der Veen. Zij moeten Zeerobben sterker en evenwichtiger maken en tegelijkertijd met routiniers als Jordy, Patrick en Dylan de youngsters bij de hand nemen. Er kan een mooie mix ontstaan en dat is nou net de bedoeling.


Nieuw bij Zeerobben is Jay de Vries, die afgelopen weekend nog de promotie vierde met sc Franeker
(foto LC/Dijks Media)

De volledige selectie voor het seizoen ‘23/’24:

Keepers:

1 Theo Nota
2 Connor Bosman
3 Sem Bonte

Verdedigers:

4 Max Faber
5 Stijn Schakenbos
6 Valentijn van Laar
7 Jordy Torenbeek
8 Patrick van der Veen

Middenvelders:

9 Patrick Amels
10 Brent de Groot
11 Ane Schaap
12 Godert Attema
13 Wesley Tankink
14 Jay de Vries

Aanvallers:

15 Durk Ennema
16 Matts Bruining
17 Joran v Kernebeek
18 David vd Pol
19 Dylan Drent
20 Cyrus Boerman

De genoemde Talentengroep bestaat uit:

Sten Goïnga, Storm Seinen, Quinten Warmerdam, Jasper de Groot, Tomas Zeilmaker en Mees Nagel.

Voorbereiding
Op donderdag 13 juli komt de selectie bijeen voor een kennismaking en aftrap richting het nieuwe seizoen. De eerste training staat gepland voor maandag 7 augustus. Tijdens de voorbereiding wordt wekelijks driemaal getraind.

Zaterdag 12 aug.: Trainingsdag op het Oostersportpark
Zaterdag 19 aug.: Workum – Zeerobben
Zaterdag 26 aug.: Be Quick D. – Zeerobben
Zaterdag 2 sept.: Bekerwedstrijd
Zaterdag 9 sept.: Bekerwedstrijd
Zaterdag 16 sept.: Bekerwedstrijd
Zaterdag 23 sept.: Start competitie