Voorbeschouwing Zeerobben – SVI

Zeerobben tegen de nummer 2 SVI

Het affiche van zaterdag 23 november biedt een voor velen verrassende tegenstander, namelijk SVI uit Zwolle. SVI is de afkorting voor sport vereniging Ittersum, vallend onder gemeente Zwolle. Een van de grootste voetbalbolwerken van Zwolle is 1 jaartje ouder dan Zeerobben. Met 1300 leden, waaronder zeer veel jeugdteams is het wel een vereniging, die te vergelijken is met Zeerobben.

Voor 23 november staan er voor SVI maar liefst ruim 50 uit-en thuiswedstrijd op het programma, een geweldige organisatie dus. Vanuit de tweede klas promoveerden de Zwollenaren in de nacompetitie naar de eerste klasse E. Als debutant slaan ze in ieder geval voor best op met hun tweede plek achter Blauw Wit. Ze misten de eerste periode op basis van het doelsaldo. De inhaalwedstrijd uit tegen PKC werd weliswaar met 1 – 2 gewonnen, maar dat was niet voldoende om de Leeuwarders te verdringen van de eerste plek.

Voor Zeerobben is het zaak om weer eens wat punten te vergaren. Maar als je in de hoek zit waar de klappen vallen is het knokken om terug te komen. In de eredivisie zijn daarvoor een aantal sprekende voorbeelden. De kwaliteit is wel aanwezig alleen het rendement daarvan is nog zoek. Voor de opponent van zaterdag is dat rendement wel in punten uit te drukken, bovendien hebben zij de topschutter van de eerste klasse E met 8 doelpunten, Youp Kok, in huis. Geloof in eigen kunnen en vertrouwen in elkaar is de start naar het gewenste resultaat. We hopen, dat de selectie van Arjen Postma op deze basis met een grote dosis strijd de weg naar boven weer weet te vinden.