Leeuwarder Zwaluwen 3 – Zeerobben 3

Na de welverdiende vrije zaterdag van vorige week waar de meningen een klein beetje over verdeeld waren was het tijd voor de volgende krachtmeting. Leeuwarder Zwaluwen 3 stond op het programma en het beloofde een zware middag/avond te worden. De goede Sint kwam vandaag aan in ons mooie stadje en dit leidde al vroeg tot een afmelding. Daar waar de meesten van 14:00 tot 15:00 genoeg vonden was onze Maccie hier niet tevreden mee en besloot de halve middag op schoot te zitten bij de beste man in de hoop een happy meal te scoren bij het schoentje zetten…

Op het gebied van aanvulling van bovenaf was het vandaag een gevalletje “alles of niets” dus besloot de leiding voor “niets” te gaan en vertrokken we tot groot genoegen met onze eigen selectiespelers richting Leeuwarden.

Op het gebied van voorbereiding hadden we de zaakjes beter voor elkaar dan de wedstrijd tegen Zwaagwesteinde van 2 weken terug. De ballen, waterzak en bidons (gesponsord door the one and only backstreetboy Lau) waren in goede orde meegekomen en zelfs de shirts waren in goede staat afgeleverd door misses Sheep. Wat kon er nou nog mis gaan met zo’n voorbereiding? Nou dat zal ik je vertellen: Na aankomst op het spiksplinternieuwe complex in Leeuwarden kreegen we het vermoeden dat de kosten waarschijnlijk iets te hoog waren uitgevallen aangezien we het eerste half uur kwijt waren om in de donkere gangen van het complex te hebben moeten zoeken naar de kleedruimtes, toen we eindelijk aan waren gekomen viel ons op dat in een ruimte van 5 bij 5 meter welgeteld 4 douches waren dus onze vermoedens werden bevestigd… Dan maar gauw omkleden en de verloren tijd in proberen te halen door snel en efficiënt de warming-up op te pakken….. Nou ging dit op het eerste gezicht alleraardigst maar schijn bedriegt, na een klein kwartiertje kwamen we erachter dat we niet op de velden van LwdZ moesten spelen maar op de achtergelegen velden van MKV, na een minuutje of 5 lopen en een discussie van een kwartier met de terrein -chef van MKV over welk veld we mochten betreden voor de warming-up werden we uiteindelijk samen met de tegenstander op het rubberveld gepropt om zo toch nog wat in beweging te zijn. Robocop die wat moeite had de juiste route te nemen was voor zowel de warming-up evenals de teamfoto te laat en als dat dan gebeurd moet je als trainer consequent zijn en zo startte Robocop dan ook op het bankje.

De opstelling was als volgt: met de afwezigheid van Kelvin  “Maccie” was het tijd voor “Backstreetboy” Lau om zijn debuut te maken onder de lat, achterin van links naar rechts: Jelte “Cruz”, Patrick “Qruiff”, Wesley “Sheep”,  “Pake”Deel. Op het middenveld “Stofzuiger” Dario, Herwin “el chapo” en “Trainert” Amels en in de voorhoede: Lenny “perfect moustache”, “opa” Boontje en “Detective” Tilstra. Op het bankje mochten plaatsnemen: Robert “robocop”, Herke “the big one”, Dion “grabsma” en Arjan “twit”. Onze trouwe vlaggenist voor vandaag was weer Mister “pantsdown” Elsinga. En lijdert Jelco “nosleep”  coachte weer als vanouds over welverdiende biertjes bij winst, iets wat naar mijn mening enorm motiverend werkt.

Dan nu de wedstrijd van vandaag, met zo’n uitstekende voorbereiding moet het toch wel goed gaan zou je zeggen.

Zoals iedere wedstrijd starten we met de pengel van Mier en ook deze ging er weer feilloos in. Na het eerste fluitsignaal namen we gelijk het heft in handen en dit resulteerde in de eerste helft in een aantal beste kansen, zo schoten respectievelijk Opa en Trainert snoeihard tegen de onderkant van de lat en schoot Opa na een heerlijke aanval op de buitenkant van de paal. Al met al de ploeg met de beste kansen maar beloond werden we niet. Sterker nog, we werden zelfs bestraft en bestolen toen Opa een glaszuiver doelpunt afgekeurd zag worden wegens vermeend buitenspel.

Het middenveld had het zwaar vandaag en volgens mij had onze stofzuiger Dario wat rubberen korrels in de motor gekregen bij het intrappen want hij leek wat moeite te hebben om vooruit te komen. Communicatie was ver te zoeken waardoor het lastig voetballen was maar nou is dat natuurlijk ook lastig met een bek vol slijm of niet trainert?

U zult wel denken “hebben de Zwaluwen dan geen kansen gehad”? nou ik moet heel eerlijk zeggen dat de achterste linie uitstekend te plak stond en Cruz heeft als een tijger gestreden op de gehele linkerkant. Qruiff en Sheep hadden het gehele centrum in de macht en Deel stond als van”ouds” te buffelen op de rechterkant. De enkele bal die door onze Berlijnse muur kwam werd door Backstreetboy Lau met katachtige reflexen gepareerd en als je het mij vraagt mag Maccie de rest van het jaar wel bij de Sint op schoot blijven zitten…

Na een mooie tijd spelen  in de eerste helft kregen we een vrije trap rand 16 meter waarbij Pake  (nadat de keeper de muur had neergezet) de bal een metertje naar rechts had verplaatst zodat Wesley de bal in de korte hoek langs de muur kon plaatsen. Tot grote verbazing van zowel Wesley als Pake besloot Lenny na duidelijk overleg toch zelf te schieten en hij zag zijn schot tot corner worden verwerkt.

Koen eiste nog een mooi rolletje op door tussen de 100 sprintjes door als stervende zwaan over het veld te rollen om zo weer een vrije trap te verdienen aan de zijkant van het veld. Amels maakte zich op om dit voorzetje eventjes panklaar te leggen in de 16 maar die bal zoeken ze tot op de dag van vandaag nog steeds…

Tijd voor een lekkere bak limonade om op te frissen en dat is natuurlijk ook wel nodig met deze tropische temperaturen, even wat verkoeling want het lichaam moet natuurlijk niet te warm worden… Even kort wat tactisch geneuzel wat natuurlijk niet echt nodig was omdat we de bovenliggende partij waren met de meeste kansen, tweede helft doorgaan en de 0-1 maken.

De tweede helft begon toch even iets anders dan verwacht, ten eerste omdat opa het veld verlaten had voor twit maar ten tweede ook omdat LwdZ wat sterker uit de kleedkamer kwam. LwdZ begon wat sneller rond te spelen maar tot echt gevaar kwam het niet.

Lang leek het uit te lopen op een gelijkspel tot LwdZ er over onze linkerkant gevaarlijk uit kwam, Cruz werd voor het eerst in deze pot uitgespeeld en de voorzet ging door een bos van benen en belande bij Pake zijn man die de bal aannam en beheerst in de korte hoek langs Lau schoot. Lau schreeuwde nog naar Pake dat hij hem met sien brede belûg het zicht ontnam maar dat kon die ouwe niet horen en bleef stug staan. Als je zelf de kansen niet maakt krijg je hem tegen… ruim een uur lang op zoek naar de openingstreffer en nu op zoek moeten naar de gelijkmaker is toch een bittere pil…

Na een afvallende bal was het Pake die scherp reageerde, de bal controleerde en Dario strak inspeelde. Dario kapte een verdediger uit en met een schitterende steekpass zette hij twit vrij voor de keeper. Twit aarzelde niet en probeerde de bal langs de keeper te krijgen maar helaas zat er net een voetje voor waardoor de bal tot corner werd verwerkt. De corner leverde helaas niks op en LwdZ was weer aan zet.

Na een aantal minuten in de tweede helft was het sprintkampioen Koen die het veld ging verlaten voor Dion.

Na een lange bal van LwdZ was het Pake die zich verstapte en op sien platte vreet viel, gelukkig werd er door het uitstekende centrale duo goed opgetreden en leverde dit geen gevaar op. Wel was het tijd voor Pake om het veld te verlaten voor Herke. Herke die overigens net als op de trainingen meer benen heeft geraakt dan ballen kreeg daardoor ook weer een kaartje voor de verzameling.

Nadat dit kaartje was genoteerd moest Herke wat afstand bewaren van de nummer 8 van het veld waardoor hij bij de eerstvolgende bal besloot om direct op doel te knallen, tot iedereens verbazing viel dit zondagsschot achter de verbouwereerde Lau… 2-0 en het leek toch echt gespeeld, of toch niet?

Een bevlieging van niemand minder dan Amels zorgde ervoor dat hij met een solo 3 man het bos instuurde en vanaf de achterlijn een perfecte voorzet gaf of Herwin die genadeloos binnen kopte, snel de bal pakken en doorrrrr!!!

Ook mocht Robocop (die eindelijk het veld had gevonden) nog wat minuutjes maken en hij kwam in het veld voor Cruz.

Na de zoveelste aanval was het de keeper die de bal weer tot corner had verwerkt, corner nummer 20 en Lau besloot in the dying seconds mee naar voren te gaan om zo de gelijkmaker binnen te koppen. De corner vloog over alles en iedereen heen en daar stond ie dan “Lau” the Backstreetboy!! Panklaar kreeg hij de bal op zijn met zwitsal gewassen haardos, in gedachten had ie al sien kleren al uut trokken en liep ie al inne polonaise over het veld. Eerst je ploeg in de race houden met een paar schitterende reddingen en dan ook nog eens een puntje pakken voor je team is toch een geniaal scenario?….. Helaas was de zwitsal net iets te zacht voor de haartjes en de kopbal miste de kracht die nodig was en kort hierna floot de scheids voor het einde.

70 minuten lang de betere ploeg maar het mocht vandaag niet zo zijn… Voor nu maar weer even in de rust en volgende week zaterdag weer een uitwedstrijd in en tegen Dokkum.

Tot dan en “Laat de zon in je hart”