Voorbeschouwing Zeerobben – Genemuiden

 Bekerkraker in de 1/8 finale

Na de verrassende winst tegen 4e divisionist Buitenpost komt de volgende club en medekoploper uit de 4e divisie naar het Oostersportpark  in Harlingen. Unieke gelegenheid om de top van het amateurvoetbal afdeling zaterdag te aanschouwen en wel tegen tweede klasser Zeerobben. Genemuiden is een klinkende naam binnen het amateurvoetbal. In de huidige competitie staat de club op een tweede plek achter vv Eemdijk. Het toeval wil, dat beiden elkaar zaterdag 11 maart in Genemuiden ontmoeten in de strijd om de bovenste plaats.

Zeerobben neemt het zaterdag op tegen het taaie Balk. Afgelopen zaterdag beten de groenwitten hun tanden stuk op promovendus Leovardia. Leek de weg naar boven ingeslagen, deze tegenvaller brengt een deukje in het zelfvertrouwen.

In de beker hebben de Harlingers zich in een werkelijke thriller tegen Buitenpost met als slotakkoord de spannende penalty-reeks een ware “cupfighter” getoond.

Op dinsdagavond om 20.00 uur kunnen ze dat huzarenstukje een vervolg geven in de thuiswedstrijd tegen Genemuiden. We verwachten een grote publieke belangstelling van met name aanhangers van Zeerobben. Of de supporters van Genemuiden de weg naar Harlingen weten te vinden is afwachten. Immers op een doordeweekse avond vanuit Genemuiden kan de afstand en tijdstip een bezwaar vormen. Ondanks dat zullen we ook de “ die-hard” aanhangers van harte welkom heten samen met de selectie en bestuurders van Genemuiden.

Met de steun van de trouwe supportersschare en de nieuwsgierigen uit Harlingen en ommelanden hopen we op een spannend en aantrekkelijk duel en wie weet opnieuw een verrassing.