Zeerobben uit Beker geknikkerd “met de complimenten”

Je koopt er niks voor, maar het werkt toch als een pleister op de wonde. Met geflatteerde cijfers en een goede pot voetbal onderuit, kan Zeerobben toch terug  zien op een mooie reeks bekerwedstrijden. Met open vizier en met het risico van een zeperd op de koop toe nemend, de strijd aangaan. Naast Genemuiden, waren ook de talrijke toeschouwers winnaar.

Zomaar 0 – 2 en Zeerobben laat de kansen liggen

Energiek gingen de groenwitten van start. Al in de derde minuut kreeg Valentijn van Laar een kopkans op aangeven van Armando Zwart. In de snelle omschakeling wist Theo Nota de scherpe voorzet van Osama Ben Kaddour nog te redden, maar de afvallende bal was een gemakkelijke prooi voor Yoran Popovic, 0 – 1 . Een flinke tik zo vroeg in de wedstrijd. Een sterk blok van Ane Schaap, één van de uitblinkers, bracht Dylan Drent in stelling. Het leverde wel een vrije trap op, die Drent zelf nam en met een mooie curve schampte de bal de kuif van Valentijn van Laar. Kleine mogelijkheden regen zich aanéén, met een beetje mazzel kom je op gelijke hoogte, maar Patrick Amels van 40 meter had dat dus niet. Opnieuw een scherpe counter en bij de tegenstander wel raak, Osama Ben  Kaddour tekende voor de 0 – 2. In de slotminuut had de aansluitingstreffer moeten vallen. Een snelle combinatie van Brent de Groot en Dylan Drent bracht Marcel Visser vrij voor de goal, over.

Klasse wint het van hard werken

Fanatiek uit de box heroverde Amels de bal en speelde Godert Attema in de diepte aan. Daar had meer ingezeten, dan een afzwaaier. Daarmee wordt eigenlijk het verschil aangeven tussen beide teams. Makkelijker voetbal en doeltreffender met kansen omgaan, dat is in één zin het verhaal van de tweede helft. Van Laar koppend gevaarlijk, Armando Zwart ziet zijn vrije trap langs iedereen gaan, naast. En dan de genade klap in minuut 66. Vrije trap rand strafschopgebied, Rens van Bentum vond het gaatje en liet Theo Nota kansloos, 0 – 3 . Inmiddels speelde Zeerobben met vier aanvallers en probeerde zo nog in de wedstrijd te komen of in ieder geval de eer te redden. Het mocht niet zo zijn, al was Cyrus Boerman in de slotfase er vlakbij met een 100% kans na een voorzet van David van der Pol. Het slotakkoord was voor Martijn Eenkhoorn, een verdwaalde, hoge voorzet zwabberde over Nota in het doel. Juist op het moment, dat de prima leidende referee Brinkman zou fluiten voor het einde. Voor de doelpuntenmaker prachtig, voor de statistieken niet meer van belang.

Leerzaam

 Verdiende winst voor Genemuiden. Een hardwerkend Zeerobben deed voetballend niet zoveel onder voor deze koploper in de vierde divisie. Leerzame ervaring om mee te nemen in de competitie.

Scoreverloop: 0 – 1 Yoran Popovic ( 5 m.); 0 – 2 Osama Ben Kaddour ( 36 m.); 0 – 3 Rens van Bentum ( 66 m.); 0 – 4 Martijn Eenkhoorn ( 90 m. )

 

Foto’s: Frans Bode