Voorbeschouwing Winsum – Zeerobben

Scorebordjournalistiek

Winsum verliest van Leeuwarder Zwaluwen en Zeerobben wint ruim van Leeuwarder Zwaluwen, dus …………..Tja als het land er zo bij ligt en doorredeneert wint Cambuur van Barcelona. Zo eenvoudig is een voorspelling niet. We kunnen de statistiek erbij halen en zullen dan zien, dat Zeerobben met wisselend succes in Winsum presteert. De laatste keer werd er gewonnen, maar daarbij hoort een verhaal. Winsum kon de halve finale van de beker bereiken en spaarde zich daarvoor waarschijnlijk. Zeerobben had deze punten broodnodig gezien de stand toen op de ranglijst. De keer daarvoor werd echter kansloos met 3 – 0 verloren. Dus……..

Feit is, dat Winsum de openingswedstrijd 2 – 2 speelde thuis tegen Broekster Boys en verdienstelijk 0 – 0 speelt in Groningen tegen ON Groningen. Het is maar de vraag of dit iets zegt over kracht van dit Winsum. De vreemdste uitslagen worden de laatste weken genoteerd, misschien toch een bij-effect van de tijden waarin gevoetbald wordt.

Zeerobben heeft weliswaar één puntje meer dan de opponent van zaterdag, maar dat zegt natuurlijk niks. Wel kan met recht gezegd worden, dat de Harlingers het zoet der overwinning hebben mogen smaken, nadat ze twee keer nipt de winst aan de tegenstanders moesten laten. Met de hechte verdediging en het creatieve middenveld zal de aanval bedient moeten worden, aan het aantal doelpunten door de diverse spelers heeft het niet gelegen. We zijn benieuwd of deze trend voortgezet kan worden. Het blijft gissen.