Jeugdjournaal

Er is al veel over gezegd en geschreven. Voetbal zonder publiek. Met alle leiders/trainers/chauffeurs/bestuursleden/functionarissen was het niet geheel uitgestorven op het Oostersportpark. De kantine was gesloten maar aan de aanwezigen werd gratis koffie en thee uitgedeeld. En de jeugd? Die voetbalden er lustig op los. Lekker rustig zullen sommigen wel gedacht hebben. 

JO19

I.v.m. coronaperikelen ging de wedstrijd van JO19-1 tegen Sneek WitZwart niet door. Drachtster Boys en LSC hebben tot nu toe de maximale score uit 3 wedstrijden gehaald. Zeerobben heeft nog maar 1 wedstrijd kunnen uitspelen. JO19-2 komt zaterdag voor het eerst in actie thuis tegen SJO Arum/Stormvogels.

JO17

Na de winst op Leovardia moest JO17-1 een 1-4 nederlaag incasseren tegen koploper in de hoofdklasse Bolsward. Met 1 gewonnen wedstrijd staat JO17-1 op een 9e plaats. JO17-2 speelde een spannende wedstrijd tegen Sneek WitZwart die lang gelijk opging. Na de 2-2 liepen de snekers in de 2e helft uit naar 2-5. JO17-3 was vrij. 

JO15

Ook de wedstrijd van JO15-1 tegen FVC kon vanwege coronaperikelen niet door gaan.  Na de onnodige nederlaag van vorige week tegen Balk was er nu een knap herstel tegen Oudehaske. Er werd onder de rook van Heerenveen met 2-5 gewonnen. JO15-3 speelde goed tegen SJO Warga WWS en won uit met 1-7 en al vroeg in de ochtend bleek dat de jongens van Beetgum te sterk waren voor JO15-4. Ondanks hun tomeloze inzet werd er met 14-0 verloren. 

JO14

JO14-1 won de uitwedstrijd in Ouwe Syl met 1-4 en staat voorlopig nog op een 3e plaats achter 2 teams van Hardegarijp.

JO13

JO13-1 moest al vroeg in de ochtend op het hoofdveld haar meerdere erkennen in L. Zwaluwen die met 0-6 weer richting Leeuwarden gingen. Geen koffie en geen punten voor JO13-2 in en tegen Oosterlittens. Er werd met 4-2 verloren.  

JO12

JO12-1 kwam afgelopen zaterdag niet in actie. JO12-2 sloot de eerste reeks af met een fantastische 2-11 overwinning op St. Annaparochie. En door dit resultaat is JO12-2 kampioen geworden van deze eerste reeks. Zij behaalden 15 punten uit 5 wedstrijden met een doelsaldo van +38. Dat geeft vertrouwen voor de volgende reeks. 

JO11

Na het 4-4 gelijkspel tegen Frisia was er afgelopen zaterdag weer winst voor JO11-1. In en tegen Irnsum werd er met 3-7 gewonnen. JO11-2 kon het tegen AVV niet bolwerken en verloren met 3-9. En de laatste wedstrijd van de eerste reeks werd door JO11-3 met 1-5 van Oosterlittens verloren.   

JO10/JO9/JO8

Binnen deze groep komt Zeerobben dit najaar met negen teams uit. En de uitslagen? Die weten de kinderen vaak wel maar de uitslagen worden niet meer vastgelegd door de KNVB. Volgens de voetbalbond bevinden deze spelers zich nog in de ontwikkelfase waarbij de competitie geen doel maar een middel is dat bijdraagt aan het spelplezier en de individuele ontwikkeling. De kinderen denken daar soms anders over en weten vaak haarfijn de uitslag. Maar Zeerobben volgt de richtlijnen van de KNVB en zal dan ook geen uitslagen weergeven.

Waddenrobkes

Afgelopen zaterdag werd de 3e speelronde bij de Waddenrobkes gespeeld. Zie elders op deze pagina. 

De dag van morgen

Zolang het nog kan wordt er nog gevoetbald zullen we maar zeggen. Volgende week begint echter de herfstvakantie en dus is er ook maar een zeer beperkt programma. De jongste jeugd heeft de eerste reeks afgesloten en wacht op de nieuwe indeling. Er zijn morgen dan ook maar 6 thuiswedstrijden. De rest van de teams is vrij. Door alle maatregelen zal het morgen dus nog rustiger op en rond de velden zijn. Maar er wordt nog steeds gevoetbald.