Zeerobben lijdt ontluisterende nederlaag in Winsum

In een eerste klas onwaardige confrontatie laat Zeerobben zich inpakken door een fysiek  sterker Winsum. Op cruciale momenten slaan de Winsumers toe. De Harlingers hadden geen antwoord op hun opportunistisch spel. Het bleef bij twee lucky goals tegen 6 opzichtige fouten. De eenvoudige samenvatting van een verloren middag in het mooiste dorp van Nederland.

Nog niets aan de hand

Al in de zevende minuut werd er gescoord. Op een hoge voorzet van Jan Dommerholt verkeken de keeper en een verdediger zich en Dylan Drent prikte de 0 – 1 binnen. Veel te snel hierna kwam de 1 – 1 al op het scorebord. De rechtsbuiten mocht voorzetten en Rick Schaaphok stond vogelvrij en kon de hoek uitkiezen. Zeerobben had in deze fase het betere van het spel en verdiende dan ook een voorsprong. David van der Pol zag zijn inzet gepareerd na goed werk van Dylan Drent. Op aangeven van Adnan Jarjour werd David de diepte ingestuurd. Hij werd licht uit balans gebracht en kon zijn scoringskans vergeten. Wel geel voor de tegenstander en vrije trap, maar ja. Het werd tegen de verhouding in 2 – 1. Een hoge voorzet werd door Jouke Bosje niet goed verwerkt en ook Brent de Groot deed niet wat  hij moest doen, Wouter Bloem zei dank je wel.

Kantelpunt

Na nog geen twee minuten lag de 3 – 1 ook al in het net. Uit een corner kopte Heinze Andringa volledig vrij gelaten binnen. Zeerobben was even van slag en zag zijn aanvalsopzet met regelmaat onderbroken door een fysiek sterk  Winsum. Tot overmaat van ramp werd Curty Gonzales ongelukkig aangespeeld als laatste man. Hij verloor de bal en met twee man vrij voor Bosje maakte Bloem zijn tweede, 4 – 1 vlak voor rust.

Wel geprobeerd, niet gelukt

Gezien het eerste deel van de wedstrijd mocht je nog wel hoop hebben op een goed resultaat. Dat gevoel werd versterkt door de vroege goal, 4 – 2 , van Brent de Groot m.b.v. Winsumer verdediger. Het bleek valse hoop. Het beetje geluk, nodig om de aansluitingstreffer te maken, moest Zeerobben ontberen. Brent de Groot brak door maar zag medespelers over het hoofd. Patrick Amels had uit een corner de pech dat keeper Meijer onbewust een zekere goal voorkwam. Hij was daarna wel even dizzy, want hij kreeg de harde inzet op z’n hoofd. Aan de andere kant kwamen de in het geel gestoken groenwitten goed weg met een bal op de lat en een goede redding van Tim Oosterbaan op de lijn. Hierna zakte het duel naar een bedenkelijk niveau met veel vergissingen aan beide zijden. De poging om toch nog in de wedstrijd te komen faalde en zoals de zaken logischerwijze dan verlopen, scoorden de Winsumers nog tweemaal in de slotfase een bepaalden aldus de eindstand op 6 – 2 . Een overdreven uitgevallen uitslag.

Leermomenten

“Hand in eigen boezem steken” verhaal. Onachtzaamheid leidde tot een onoverkomelijke achterstand. Op het kantelpunt van de wedstrijd , na de gemakkelijk weggegeven 2 – 1 met kort daarop de 3 – 1 na een ruim half uur , rolde het kwartje richting de thuisclub. Een leerzame klap om de oren. Daar moet je je voordeel mee doen in de komende duels. Dus Pelikaan S, tegenstander van aanstaande zaterdag in Harlingen, is gewaarschuwd.

Zeerobben : Jouke Bosje; Tim Oosterbaan; Ane Schaap; Patrick Amels; Brent de Groot; Adnan Jarjour; Curty Gonzalez ( Godert Attema 46min.); Kristian Feenstra; Jan Dommerholt ( 70 min. Jeffrey Draaisma); David van der Pol ; Dylan Drent