Voorbeschouwing Jubbega – Zeerobben

Uitdaging tegen Jubbega (1e klasse zondag )

Voor de groen witten begint het officiële voetbalseizoen zaterdag 2 september tegen een voor Zeerobben onbekende tegenstander. De welbekende trainer Inne Schotanus stond de afgelopen jaren onder contract bij deze zondagamateur, met zeer gewaardeerde resultaten. Hij wisselde onlangs Jubbega in voor de zaterdag 3e klasser Workum. Lang bleef het stil op “’t Heidefjild “ in Jubbega :  “Wie wordt de opvolger van de succesvolle trainer uit Oudemirdum? ” Het antwoord op deze vraag was verrassend. Een bekende ex-voetballer/trainer in het betaalde voetbal in Noord-Nederland werd gecontracteerd : Joop Gall, na omzwervingen in het Verre oosten weer terug en beschikbaar voor het ambitieuze Jubbega.

Zeerobben had een wisselende voorbereiding met vooral veel trainingen. Workum werd nog met 0-5 verslagen, maar in Dokkum tegen 3e klasser Be Quick D. (voormalige club van  trainer Konings)  werd met 3-1 verloren. Vermeldenswaard is wel dat het enige doelpunt van Zeerobben werd gescoord door de van Franeker overgekomen Jay de Vries.

In vergelijking met afgelopen jaar heeft Zeerobben een bredere selectie gekregen. Wesley Tankink en Patrick van der Veen (in de jeugd bij Zeerobben gevoetbald) kwamen over van ONS Sneek. Jay de Vries (succesvol schutter) verruilde Franeker voor Zeerobben. De al wat langer geblesseerde Jordy Torenbeek en Dylan Drent geven langs de kant de nodige steun. Youngsters Mees Nagel, Quinten Warmerdam, Joran van Kernebeek lieten een uitstekende indruk achter en zullen de concurrentie aangaan met de gevestigde namen. Hoe de vlag er bij hangt, daar zal in de komende wedstrijden in de voorronde van de Beker misschien meer duidelijkheid over komen.

Programma in de voorronde Beker:

Jubbega – Zeerobben zaterdag 2 september 17.00 uur

Zeerobben – Bolsward zaterdag 9 september

Zeerobben – LSC  zaterdag 16 september