Voorbeschouwing

Kan Zeerobben de dadendrang van Pelikaans bedwingen

Pelikaan S is als een raket aan de competitie begonnen met 6 uit twee en doelsaldo van plus 10. In de eerste wedstrijd verpletterden ze Balk met 8 – 0 en de tweede leverde een 2 – 4 overwinning op in en tegen Winsum. Zeerobben startte iets bescheidener, ze moesten thuis de overwinning laten aan het sterkere Olde Veste, 2 – 3, nadat zij tegen PKC uit 0 – 5 winst noteerden.

De laatste confrontatie in Oostwold ten westen van stad Groningen dateert van seizoen 2019/2020 en eindigde in een 3-2 voor de thuisclub in de slotseconden werd een gelijkspel prijs gegeven. Het blijkt, dat Pelikaan S zich flink heeft versterkt, al zullen ze het wel zonder de twee rode kaart spelers van afgelopen duel moeten doen. Dat hoefde aan de daadkracht niets af te doen, met negen man wisten ze nog twee keer te scoren tegen Winsum.

Zeerobben kan voortborduren op de inzet van de tweede helft tegen Olde Veste. Fouten afdwingen bij de tegenstander leverde wel twee doelpunten op. Of trainer Zandink kan rekenen op een fitte selectie is nog onbekend. Een puntje in Oostwold lijkt het maximaal haalbare. We zullen zien.

Pelikaan S – Zeerobben 

Zaterdag 9 oktober ’21 

Aanvang : 15.00 uur