PKC ’83 -Zeerobben

Is de eerste klap een daalder waard?

We zullen het niet weten. In de voorbeschouwing kon ook geen voorspelling gegeven worden, immers wat weten wij van de krachtsverhoudingen na bijna twee jaar gebroken competitie resultaten, getuige de andere uitslagen in de eerste klasse E.  Altijd moeilijk PKC’83 uit, zo leert het verleden. Wat een welkome verrassing is dan de uitslag 0 – 5, in een wedstrijd die in de tweede helft in het voordeel van de Harlingers werd beslist.

Zeerobben gevaarlijker

Al binnen tien minuten liet Zeerobben zien wat de bedoeling was op het sportpark De Kring. Een zelf verdiende vrije trap werd door Dylan Drent kansrijk in de zestien geplaatst. Armando Zwart vond nu nog de doelman op zijn weg. Een gevaarlijke corner van Drent leverde geen penalty op, ondanks appèl, het had ook al schijn van een hands-bal. De mee opgekomen Patrick Amels had een gave voorzet in huis en Dylan Drent wist daar wel raad mee, 0 – 1 na een half uur spelen.  PKC deelde hierna wel wat speldenprikjes uit maar gevaar leverde dat niet op. Corners en vrije trappen van de voet van Drent zorgden nog wel voor gevaar in de zestien van de thuisclub.

Heerlijke doelpunten

Meteen na de thee nam PKC het heft in handen en een schuiver van rechts ging net voorlangs. Weinig later opende Kristian Feenstra fantastisch op Drent, hij sneed naar binnen en vond de vrijstaande Marijn Helfferich 0 – 2. PKC begreep, dat er nu wel wat moest gebeuren en viel met veel elan aan. Zeerobben mocht zijn handjes dichtknijpen, dat PKC in deze fase niet de aansluitingstreffer scoorde. Benen en andere lichaamsdelen behoedden de gasten en bovendien was telkens Jacob de Vries er als “reddende engel”, PKC weigerde het de groenwitten extra moeilijk te maken. Dan valt het doelpunt, bijna wetmatig, aan de andere kant. Na twintig minuten in de tweede helft mocht Armando Zwart over links oprukken. Een afgemeten pass op Drent, Armando mocht de zelf opgezette aanval afmaken na weer een scherpe voorzet van Drent, 0 – 3.  Nog geen minuut later werd het zelfs 0 – 4 . Door een mistasten van een verdediger kwam de bal bij Marijn Helfferich terecht, met een schijnbeweging liet hij de doelman kansloos. Trainers Zandink en Janssen wisselden de hoofdrolspelers in voor verse krachten. Bijna kreeg ook spits David van der Pol loon na hard werken, zijn inzet verdween in het zijnet. Toch was het slotakkoord voor Zeerobben. Opnieuw speelde Armando Zwart hierin de hoofdrol. Over links doorgebroken wist hij perfect de inkomende Stijn Schakenbos te vinden, 0 – 5. Daar bleef het bij en mag de equipe van Zandink en De Groot zich voor even rijk rekenen met deze uitslag.

Mooie start

Op een nagelnieuwe kunstgrasmat kwamen de bezoekers beter uit de bus dan hun opponent. Omstandigheden kunnen soms bepalend zijn, voorgaande duels verloor Zeerobben in Groningen op een slecht grasveld in regen en storm, nu leek het op mooi weer voetbal, waarvan de meegekomen supporters hebben kunnen genieten. We zullen volgende week thuis tegen Olde Veste zien wat deze overwinning waard was.

Scoreverloop: 0 – 1 ( 31 m, Dylan Drent); 0 – 2 ( 49 m. Marijn Helfferich ); 0 – 3 (  67 m. Armando Zwart ); 0 – 4  ( 68 m. Helfferich) ; 0 – 5 ( 88 m. Stijn Schakenbos )

Zeerobben : Jacob de Vries; Armando Zwart; Adnan Jarjour; Patrick Amels; Brent de Groot; Ane Schaap; David van der Pol; Kristian Feenstra ( 68 m. Koen Attema); Dylan Drent ( 68 m. Stijn Schakenbos) Marijn Helfferich ( 68 m. Matts Bruining ); Cyrus Boerman

Foto’s: Bert Drent