Naamgever Piet Waaijer opent nieuwe bestuurskamer

Toen oud-voorzitter Piet Waaijer in 2011 door persoonlijke omstandigheden noodgedwongen afstand moest doen van zijn voorzitterschap, besloot de Algemene Ledenvergadering op voorstel van het bestuur om de toenmalige bestuurskamer zijn naam te geven. Als eerbetoon en uit respect voor de wijze waarop hij het besturen van een club als Zeerobben vernieuwd had. Een frisse, maar ook meer zakelijke aanpak zoals dat destijds passend was bij een grote club als Zeerobben. De bestuurskamer van Zeerobben heette vanaf dat moment de “Piet Waaijer bestuurskamer”.

Wie had toen kunnen bevroeden dat diezelfde Piet Waaijer nu, 12 jaar later, de geheel vernieuwde bestuurskamer kon heropenen na een ingrijpende verbouwing? Allen met enig historisch besef vonden het bijzonder en zo gegund aan deze oud voorzitter, die nog steeds onder ons is en nog zeer regelmatig de wedstrijden van Zeerobben 1 komt bekijken.

Hoe anders is dat met een andere Zeerob die niet meer onder ons is, maar zonder het te weten mede aan de basis gestaan heeft van deze verbouwing: Wilfred Boers. Na zijn jammerlijke en veel te vroege overlijden liet hij Zeerobben een legaat na, dat door het toenmalige bestuur voor een deel werd toegewezen aan één van Wilfreds belangrijkste aandachtsvelden: de Businessclub Zeerobben. Het was die Businessclub waar al langer de wens leefde om een eigen, of in ieder geval grotere en geschiktere ruimte te hebben voor hun netwerkactiviteiten. De combinatie van bestuurlijke ruimte en home van de Businessclub tegelijk in de oude, te kleine bestuurskamer begon te wringen.

En zo werd mede dankzij de financiële middelen uit het legaat het plan opgevat om de oude bestuurskamer, de oude commissiekamer (wedstrijdsecretariaat) en computerruimte samen te voegen tot één grote ruimte, waarin nog steeds de combinatie van bestuurlijke ontvangstruimte en Businessclub gemaakt wordt, maar nu met voldoende ruimte voor een ieder. Letterlijk ook, want of het nou gaat om een commissievergadering, presentatie of wedstrijdbespreking, de bestuurskamer is er voor iedereen. Vanuit die optiek is het ook mooi dat de Vriendenclub Zeerobben een forse bijdrage deed in de aanschaf van nieuw meubilair. Zelf kunnen ze er nu ook vergaderen en bijeenkomen, maar vanuit de doelstellingen van de Vriendenclub onderschrijven ze hiermee ook het algemene belang van deze multifunctionele ruimte.

Het was mooi dat Sascha en Talitha, dochters van Wilfred zaterdagmiddag aanwezig waren bij de opening en getuige waren van de ferme knip met een schaar van mega formaat waarmee Piet Waaijer zaterdagmiddag in aanwezigheid van veel belangstellenden de officiële opening kon verrichten. De gastvrouwen van dienst, Kyra, Marloes en Jeanette hadden daarna hun handen vol aan hun rol, maar straalden ook uit hoe fijn werken het is vanachter de ruime en fraaie bar en in de bediening van trotse gasten.

Inleidend op die opening had voorzitter Sander Alberda nog even benoemd hoe blij bestuur en Businessclub met de nieuwe ruimte zijn, voor welke doelen anders dan besturen en netwerken deze fraai ruimte ook gebruikt kan worden en hoe de verbouw met grotendeels zelfwerkzaamheid van vele leden van de Businessclub tot stand was gekomen. Het ging wat te ver om alle namen van iedereen die daaraan meegewerkt hebben, specifiek te noemen, maar terecht was er toch even extra aandacht voor projectleider Frank Seinen, met ondersteuning van Kyra als styliste, Adriaan Aalders als aanjager en uitvoerder, de onvermoeibare Tjerk Bekius (voor meer dan alleen de techniek…), het eendrachtige schilderwerk van Riekele de Jong en Michel van der Ploeg, de moederlijke zorg die alle noeste werkers steeds weer ontvingen van Nel Kingma, etc., etc.

Het werk is nog niet geheel af. Verwarming/koeling, geluidsdemping en wandverfraaiing volgen nog, maar zoals het er nu bij staat is het al een geweldig multifunctioneel onderkomen. De feestelijke opening was in alle opzichten passend. Het is een ruimte van, voor en door de club, dus iedereen is van harte welkom om er eens een kijkje te komen nemen.

Foto’s: Frans Bode