Zeerobben op alle fronten afgetroefd door titelkandidaat Burgum

Een alles zeggende uitslag, die niet eens geflatteerd mag worden genoemd. Burgum neemt in Harlingen al een voorschot op het aanstaande kampioenschap in de tweede klasse K. Geloofden de Harlingers nog in een goed resultaat. Na de 0 – 1 en tel daarbij nog de gemiste kansen in de eerste helft voor de Burgumers, beperkte dat geloof zich tot hoop. IJdele hoop zo bleek al na de 2 e minuut in de tweede helft, toen Yorn Sikkenk de 0 – 2 maakte.

Zeerobben houdt schade nog beperkt

De eerste tien minuten kon Zeerobben nog aardig meekomen. Daarna mochten de groenwitten van geluk spreken, twee keer waren de bezoekers dicht bij een voorsprong. Kopbal Remco Bouius net naast en een voorzet van rechts flitste langs iedereen, een aanraking was voldoende geweest. Na een half uur spelen kwamen de Burgumers terecht op 0 – 1. Een opportunistisch schot van 20 meter van Kees Noordmans trof doel, het zicht van doelman Bosman werd de vele spelers in de zestien gehinderd. Het bleef in het restant van de eerste helft vooral bij tegenhouden en hopen op een betere tweede helft.

Kansloos

Niets was echter minder waar. Al na twee minuten moest Bosman opnieuw vissen. Uit een corner schoot Yorn Sikkenk feilloos de 0 – 2 binnen. Zeerobben probeerde het nog wel maar was voorin onmachtig. Na een uur viel dan ook het doek voor de thuisclub. Een doorgeschoten bal leverde via Sikkenk de 0 – 3 op. Een minuut later was het helemaal over en uit. Remco Bouius koos de korte hoek een verschalkte zo de Zeerobben keeper, 0 – 4. Met wat speldenprikjes kwamen de gastheren nog wel in de buurt van doelman Tolman, uit een corner kopte Valentijn van Laar op de deklat. Dat was het laatste wapenfeit van Zeerobben. Voor Burgum was het slotakkoord. In de 81e minuut verspeelde Bosman in het strafschopgebied de bal aan Thomas Pruis en zo kwam de voor de groenwitten  hatelijke 0 – 5 op het scorebord. De wedstrijd stond onder voortreffelijke leiding van Tommy Postma.

En nu??

Wat is er met het vlaggenschip van Zeerobben aan de hand? Dit is het derde verlies op rij in de competitie. En er mag gezegd worden, dat hierop niets af te dwingen viel. Bij zo’n uitslag is het gemakkelijk om de “Zwarte Piet “ bij een ander neer te leggen, maar daar schiet je in dit stadium van de competitie niets mee op. In plaats van naar boven, zullen we nu naar beneden moeten kijken. Met nog tien duels te spelen kan er in de grote middenmoot nog van alles gebeuren. Iedereen kan van elkaar verliezen. Burgum kan de kampioensvlag al vast uit de mottenballen vissen, als je met zo’n overmacht een gedachte concurrent afschudt. Volgende week naar Grou GAVC.

Scoreverloop : 0 – 1 Kees Noordmans ( 30 m.) ; 0 – 2  Yorn Sikkenk ( 47 m.); 0 – 3 Sikkenk ( 59 m.); 0 – 4 Remco Bouius( 61 m.); 0 – 5 Thomas Pruis (81 m)

Foto’s: Frans Bode