Staf Vrouwen 1 verlengt voor volgend seizoen

De Technische Commissie (TC) van Zeerobben en trainer van Vrouwen 1, Richard van der Kooi zijn het eens geworden over verlenging van de samenwerking voor het seizoen 2023/2024. En dat werd meteen ook een dubbelslag, omdat Henk Boutsma tegelijkertijd heeft bevestigd aan te blijven als leider. Daarmee blijft de staf rond het team stabiel en dat is een belangrijke basis voor de stabiliteit die zowel de TC als ook Richard en Henk voor ogen staan voor het Vrouwenvoetbal bij Zeerobben

Trainer Richard van der Kooi is inmiddels al behoorlijk gepokt en gemazeld als het gaat om trainen en coachen bij het damesvoetbal. “Misschien zijn de dames mij wel eens beu” , zegt Richard met een knipoog, “maar ik zie nog voldoende rek en potentie in de groep die we hebben en die maakt dat ik nog graag een jaar doorga, ook in de goede samenwerking zoals ik die met leider Henk en de TC ervaar”.

De Vrouwen 1 van Zeerobben komen momenteel uit in de derde klasse, een stapje hoger na het vorig jaar behaalde kampioenschap. En dat blijkt, want het is nog even wennen aan dit duidelijk hogere niveau. Tegen de bovenste helft van de competitie komt de veelzijdige mix van jong en oud bij Zeerobben nog ervaring en routine tekort om daar punten van te pakken. Maar met de andere ploegen kan Zeerobben zich meten en als resultaat daarvan ligt handhaving binnen handbereik. Dat is dan weer een mooi uitgangspunt om volgend jaar verder te bouwen aan de positie van damesvoetbal binnen de club. De meiden zelf zijn in ieder geval aanstekelijk ambitieus en enthousiast. Ook dat zal ongetwijfeld hebben bijgedragen aan  het besluit van TC en Staf om met elkaar door te gaan.