Mooie start JO19-1

Het is voor u alweer een tijdje geleden, maar bij deze een kort verslag over de voorbereiding en de wedstrijd van afgelopen zaterdag van Zeerobben 19-1. Sinds de start van het seizoen 2020-2021 zijn er naast nieuwe spelers ook twee nieuwe gezichten te zien als trainer van het nieuwe 19-1. Het zal u mogelijk niet zijn ontgaan dat Keimpe Brander uit Heeg samen met voormalig speler van Zeerobben Ruben van der Pol het stokje hebben overgenomen van Niels Ijben. 

Dan even de eerste weken van het nieuwe seizoen. Het geluk kon bij spelers en trainers niet op toen bekend werd dat er in het nieuwe seizoen eindelijk weer gevoetbald kon worden na maanden stil te hebben gezeten door de coronapandemie. Na de kennismaking tussen de spelers en trainers voor het nieuwe seizoen in juni, ging het nieuwe seizoen pas echt van start in augustus. Na de eerste trainingen werd er geoefend in en tegen Workum. Aan enthousiasme geen gebrek, maar het was duidelijk dat na maandenlang niet te hebben gevoetbald, spelers nog even uit moesten vinden of ze nou eigenlijk links- of rechtsbenig waren. Desalniettemin werd het een doelpuntrijk duel, waarin Workum op dat moment met 4-3 te sterk was. Met de eerste minuten in de benen stond niet veel later de tweede oefenwedstrijd op het programma. In Akkrum werd er geoefend tegen een elftal dat onder leiding staat van oud-Zeerob Steffen Nota. Een leuke strijd leverde daarin de eerste overwinning op voor de ploeg van Keimpe en Ruben, het werd 1-2.

In aanloop naar de start van de competitie stonden zoals altijd ook weer de bekerwedstrijden op het programma. In de groepsfase kon Zeerobben rekening op drie pittige wedstrijden, waarin FC Burgum, Leeuwarder Zwaluwen en Be Quick Dokkum achtereenvolgend de tegenstanders waren. Thuis tegen Burgum wist Zeerobben, mede door een gekeerde strafschop van Jorn, met 1-0 te winnen. Vervolgens was de ploeg in Leeuwarden te sterk voor Leeuwarden Zwaluwen, waar het 2-3 werd. Een week later wist Zeerobben zich te belonen door ook in Dokkum te winnen, waar de eindstand 1-3 was. Een ronde door in de beker, dus een extra glans op het nieuwe seizoen. 

‘De mooiste dag van de week’ is het credo van Zeerobben en omdat afgelopen zaterdag eindelijk de competitie van start, was deze editie toch wel een klein beetje meer dan alleen de mooiste dag van de week. Om 10.15 uur was het dan zover, de aftrap tegen het altijd lastige C.V.V.O. uit Lemmer. De skyboxen gevuld, publiek langs de lijn (uiteraard coronaproof) en een prachtig mooi weertje. Alle ingrediënten aanwezig voor een interessant pot voetbal. Na een aantal minuten aftasten kon het publiek al snel juichen. In de zevende minuut werd de score geopend door Bjorn Jan, nadat hij vanuit de as de bal in de loop kreeg gespeeld door Auke Jan. Direct na de openingstreffer kwam het initiatief te liggen bij C.V.V.O., alleen kwam de echte dreiging met name van de thuisploeg. In de omschakeling kon Zeerobben een aantal keren dichtbij komen, maar de 2-0 bleef uit. Nog in de eerste helft beleefde Zeerobben een paar spannende momenten. Allereerst door toenemende druk van C.V.V.O., waarbij centrale verdediger Pavel bij een tegenaanval het kort dekken erg serieus nam en knuffelende weg de spits van C.V.V.O. wist af te stoppen. Door gebroken speler of niet, Zeerobben kwam daar goed weg en mocht door met 11 man. Na een leuke strijd in de eerste helft was het daarna toch echt tijd voor een bakkie thee en een peptalk van de trainers, zodoende er de tweede helft weer een waar spektakel van te maken. 

Aan het begin van de tweede helft begon de ongewijzigde ploeg van Keimpe en Ruben weifelend, waardoor Zeerobben zo nu en dan in de problemen kwam. C.V.V.O. wist fanatiek uit de kleedkamer te komen en maakt direct dankbaar gebruik van de mindere hervatting van de thuisploeg. Niet lang na rust wist de uitploeg dit dan ook om te zetten in de 1-1 na een prima voorzet die afgewerkt kon worden door de linksbuiten. Opdracht is duidelijk, mouwen opstropen en met het mes tussen de tanden. Om de ploeg van vers bloed te voorzien werd spits Thomas, die trouwens dit seizoen al vaker kramp heeft gehad dan hij minuten had gespeeld, vervangen door Leon. Deze half-eilander had diezelfde ochtend nog op het nippertje de boot weten te redden. Al gaat het gerucht dat zijn supercape met tijgerprint van zijn vriendin nodig was om nog net op tijd aan boord te vliegen. Dat sprookje werd in ieder geval voortgezet met zijn invalbeurt, want niemand minder dan Leon zelf bracht Zeerobben op een 2-1 voorsprong na miscommunicatie en een blunder achterin bij de uitspelende ploeg. De ellende hield op dat moment aan voor de ploeg uit Lemmer, want niet veel later ontvang de keeper een rode kaart nadat hij stout was geweest tegen Aidan. Ook de scheidsrechter kon zich niet voorstellen dat onze eigen schattige Aidan vervelend was geweest, dus was de rode kaart terecht. Later bleek de keeper ontzettende fan te zijn van Aidan en als eerste graag zijn shirt had willen bemachtigen. Met 11 tegen 10 wist Zeerobben nog eenmaal te scoren, Joran wurmde zich na een inworp van Jens binnen de zestien en jaagde de bal snoeihard richting de goal. Een volledig kansloze veldspeler die op goal kwam te staan had het nazien, want via zijn handen belandde de bal in de goal en werd de eindstand bepaald op 3-1. Een prima wedstrijd en de eerste punten voor Zeerobben in dit nieuwe seizoen. 

Volgende week de kraker in en tegen Franeker. Voor nu bedankt voor het lezen en blijf gezond allemaal!!! 

Foto’s: Frans Bode