6e overwinning op rij voor Zeerobben JO17-1

Wij moesten het opnemen in en tegen Wolvega JO17-1. Op papier een tegenstander waar wij resultaat konden halen. Ze hadden immers maar 1 punt gehaald. Maar van onderschatting mocht geen sprake zijn. Ook trainer Nick Hogeveen had dat voor de wedstrijd duidelijk aangegeven en had al van andere clubs uit de competitie gehoord dat Wolvega een ploeg is met veel strijd, een fysieke goede spits, de lange bal speelt en een knollenveld heeft. Alles bleek te kloppen!

Wij begonnen goed aan de wedstrijd en waren in het begin de betere ploeg. En dat werd ook beloond met een snelle goal van onze kant. Een mooie vrije trap van Tiemo kwam in de zestien, werd doorgekopt waarna Joran de bal beheerst in het netje van Wolvega kon schieten. Een mooie opsteker!!. Maar daarna viel het weg. Wij werden slordig en leden veel balverlies. Wolvega had niets te verliezen en ging vol de strijd aan. En dat resulteerde ook in enkele kansen. Maar gelukkig voor ons werd dat niet verzilverd met een goal. Wij konden rusten met een 0-1 voorsprong. Na een donderspeech van Nick waren de koppies weer fris en werd alles op alles gezet om de wedstrijd op slot te gooien. Het ging ook beter. Wolvega werd langzamerhand moe en kon niet meer de volle strijd leveren wat ze in de eerste helft wel deden. Er kwam ruimte voor onze voorhoede en als wij die krijgen dan weten wij daar over het algemeen wel raad mee! Zo’n kwartier voor tijd werd dat ook beloond met een mooie aanval wat werd afgerond door Tiemo (0-2). Toen was de buit binnen zou je zeggen maar Wolvega perste er nog een slotoffensief uit. Maar tot echte grote kansen kwam het niet meer. Wij konden vanuit de ruimte die geboden werd nog enkele keren gevaarlijk worden maar je zag dat iedereen alles gegeven had en niet meer in staat was de om de kansen beheerst af te maken. Maar alle complimenten aan de jongens!! Alles werd eruit geperst voor een goed resultaat en dat is gebeurd!! Een ieder werd getrakteerd op een presentje van Sinterklaas en kon genieten van een welverdiende chocoladeletter.

Volgende week zaterdag de topper tegen Joure JO17-1 op ons eigen sportpark om de eerste plek in de hoofdklasse. Aanvang weliswaar vroeg (8:45 uur) maar wij hopen op veel publiek en wij beloven dan dat een ieder zal worden beloond met een fijne pot voetbal met als beloning……………………………………………

Zeerobben JO17-1

En laat dat voor ons altijd de lastigste wedstrijden zijn.