Joure – Zeerobben 1 – 3

Zeerobben wint gemakkelijk van dolend Joure

De eerste helft in ogenschouw genomen was de winst voor de bezoekers nog lang niet beklonken. De partijen waren in evenwicht en slordigheden in de defensie zorgde voor spannende taferelen in de zestien. Een wonder goal in de slotfase van “man of the match” Godert Attema zorgde opnieuw voor een voorsprong van Zeerobben. De tweede helft bod na de 1 – 3 van Attema weinig verheffend kijkspel met toch een verdiende overwinning.

Evenwicht

Een vroeg doelpunt, 8e minuut, na een misser in de verdediging van de gastheren. Dylan Drent snoepte de bal handig af van zijn directe opponent en Matts Bruining stond op de juiste plek om af te drukken. De voorsprong leverde niet de gewenste rust in het spel van de Harlingers. Slordig uitverdedigen van Zeerobben bood spits Bent Dijkstra de gelegenheid om aan te leggen en liet keeper Theo Nota kansloos, 1 – 1 en nog geen kwartier gespeeld. Dat beloofde wat voor de rest van dit furieus gestarte duel. Maar de werkelijkheid pakte anders uit. Er werden weinig kansen weggegeven. Met lange ballen probeerde Zeerobben de tegenstander onderdruk te zetten. Kort voor rust kwamen de mannen van trainer Konings toch op 1 – 2 . Eerst profiteerde Drent van een mistrap van Joure. Zijn inzet werd door keeper Maik Stuiver nog net naast getikt. Uit de corner na deze kans, pikte Godert Attema de bal op en begon aan een slalom langs de achterlijn en op wonderbaarlijke wijze schoof hij de bal langs de verbouwereerde Stuiver uit een onmogelijke positie.

Matige tweede helft

Na de thee opnieuw druk van Zeerobben op de achterhoede van de Jousters. Dat leverde in de 49e minuut en goede kans op voor David van der Pol, na goed voorbereidend werk van Godert Attema en Drent kopte Matts Bruining in de voeten van David, zijn uithaal werd bekwaam gestopt door keeper Stuiver. De gasten uit Harlingen maakten het de defensie dermate moeilijk, dat Attema op nieuw de hoofdrol naar zich toe trok. Hij pakte slim de bal af en liet tegendraads de doelman van Joure kansloos, 1 – 3. Het restant van de tweede helft gaf een beeld weer van onmacht van de gastheren en Zeerobben consolideerde de voorsprong. Kansen deden zich derhalve niet meer voor en dus gingen de drie punten verdiend mee naar Harlingen.

Volgende week geen competitie en de week daarop het bekertreffen in een thuiswedstrijd tegen 4e divisionist Buitenpost.

Scoreverloop : 0 – 1 Matts Bruining ( 8. min); 1 – 1 Bent Dijkstra ( 13 m.); 1 – 2 Godert Attema ( 43 m.); 1 – 3 Attema ( 53 m.)

Zeerobben : Theo Nota; Max Faber; Valentijn van Laar; Brent de Groot; Armando Zwart; Ane Schaap; Noah Redda ( 75 m. Marcel Visser); Godert Attema; David van der Pol ( 83 m Tomas Zeilmaker); Matts Bruining ( 83 m Joran van Kernebeek); Dylan Drent

Foto’s : Bert Drent