Jouke Bosje keept volgend seizoen voor Zeerobben

Jouke Bosje (28) wordt bij eersteklasser Zeerobben de opvolger van Jacob de Vries, ook wel “Jacob de keeper” genoemd. Jacob had te kennen gegeven wel een stapje terug te willen doen als Zeerobben een opvolger voor hem zou kunnen vinden. Die opvolger is er nu dus en hij is afkomstig van Drachtster Boys.

Jouke Bosje is een keeper met de nodige ervaring. Begonnen bij Oosterlittens in de 3e/4e klasse, daarna 3 jaar bij tweedeklasser Sint Annaparochie, waarna hij de grote stap maakte naar Harkemase Boys in de derde divisie. Hij was daar 2 jaar tweede man achter Eric Jansema, maar koos vorig seizoen weer voor een positie als eerste keeper bij Drachtster Boys. En nu maakt hij de overstap naar Zeerobben en treedt dus in de voetsporen van de bijna legendarische Jacob de Vries. 

Jouke woont met partner Jara in Leeuwarden en is in het dagelijks leven werkzaam in de zorg. Dat maakt hem tot één van de vele helden die ons land momenteel rijk is. Voorlopig zal Jouke daar zijn focus leggen, waarna hij hopelijk volgend seizoen kan uitgroeien tot held in het doel bij Zeerobben.