Jeugdjournaal Zeerobben

Afgelopen zaterdag alweer de 2e speel- en bekerronde voor de jeugdafdeling. Het voelt alweer als vanouds. Veel voetballers, veel publiek en veel vrijwilligers op de mooiste dag van de week. 

Bekercompetitie

JO19

Na het mooie gelijkspel van vorige week tegen Franeker stond nu de zware thuiswedstrijd tegen LSC op het bekerprogramma voor JO19-1. Maar ook nu sleepte de mannen van Keimpe en Dennis er een gelijkspel uit. Het werd 3-3. Morgen de laatste bekerwedstrijd uit tegen Bolsward. JO19-2 was vrij.

JO17

Ook de 2e bekerwedstrijd werd door JO17-1 in winst omgezet. Tegen Frisia werd het 5-2. JO17-2 was vrij afgelopen zaterdag en JO17-3 kwam met een prachtige 3-9 overwinning terug uit Oppenhuizen. Ze wonnen daar van TOP’63.  

JO15

De wedstrijd tegen Be Quick Dokkum was verplaatst naar de woensdagavond. Dat leverde geen problemen op. Zeerobben won met 5-1. Morgen de lastige uitwedstrijd tegen FC Burgum. Franeker bleek met 7-0 te sterk voor JO15-2. Na het gelijke spel tegen fc Harlingen staat de ploeg nog steeds op 1 punt. JO15-3 verloor de thuiswedstrijd tegen Berlikum met 0-7 en verlies was er ook voor JO15-4. Ondanks de vroege teamfoto konden de jongens niet voorkomen dat SJO DFC met 1-7 won. 

JO13

Na de monsterscore van vorige week tegen SJO DFC was er nu een bescheiden 3-1 overwinning voor JO13-1 op Oosterlittens. JO13-2 moest de eer aan SJO Arum/Stormvogels laten. De buren gingen er met 2-11 vandoor. 

Najaarscompetitie

Een knappe overwinning voor Jo12-1 die uit in Drachten bij Drachtster Boys gewoon met 2-5 won. Een knappe overwinning ook voor JO12-2 die met 3-11 wonnen van SJO Warga WWS. De jongens en meisjes van Vlielands Sport Vereniging ’31 waren met 10-0 te sterk voor JO12-3 maar JO12-4 speelde weer een zeer spannende wedstrijd tegen SSS waar uiteindelijk door een 3-3 gelijkspel, een punthje aan werd overgehouden.  

JO8, JO9 en JO10

Bij deze competities worden er geen uitslagen en standen door de KNVB bijgehouden. De spelers in deze leeftijdscategorie bevinden zich in een ontwikkelfase waarbij de competitie geen doel maar een middel is dat bijdraagt aan het spelplezier en de individuele ontwikkeling. 

De dag van morgen

Morgen gewoon weer 11 thuiswedstrijden op het Oostersportpark. Daarnaast gaan er ook nog eens 15 teams de provincie in met allemaal hetzelfde doel. Op zoek naar een goed resultaat maar vooral plezier maken met elkaar. Dat gaat vast lukken en maakt voor velen de zaterdag de mooiste dag van de week. Vanaf 08.45 uur beginnen de eerste wedstrijden.  

Foto’s: Frans Bode