Jeugdjournaal

Eindelijk, eindelijk was het dan zover. De competitie 2019-2020 is voor alle jeugdteams is afgelopen zaterdag van start gegaan. En dat was te merken op het Oostersportpark. Het was een drukte van belang langs het veld, op het veld, in de kantine maar ook in de kleedkamers. Het ruimtetekort wordt steeds nijpender. Zo bleek ook zaterdag maar weer eens. 

JO19

De start van de JO19-groep was voortvarend. JO19-1 kwam uit Leeuwarden terug met een 3-4 overwinning op Leovardia op zak. Volgens de trainer een echte teamprestatie. Maar ook JO19-2 deed het meer dan uitstekend. Uit met 1-4 winnen van SDS is niet niks. 

JO17

JO17-1 sloot de bekercompetitie af met een goede wedstrijd maar kon dat niet doorzetten in de thuiswedstrijd tegen Workum. Het werd 2-5 voor de gasten. Ook JO17-2 kwam niet tot winst al waren ze er wel dichtbij. Thuis werd met 1-2 van Irnsum verloren. JO17-3 verraste door met 2-3 te winnen van de Sweach. De eerste drie punten voor deze ploeg zijn een feit. 

JO15

Voor JO15-1 meteen al vroeg in de ochtend een beladen wedstrijd. Uit naar Franeker. Maar Zeerobben was goed uitgeslapen en ook meteen bij de les. In een goede wedstrijd werd met 0-4 gewonnen van de oosterburen. JO15-2 had geen kind aan Balk en won afgetekend met 1-10. JO15-3 begon goed aan de wedstrijd tegen SJO WTTC maar verloor uiteindelijk toch nog met 1-3. 

JO13

JO13-1 speelde een spectaculaire wedstrijd tegen Marum. Alle wat jeugdvoetbal zo leuk maakt zat in deze wedstrijd verpakt. Het werd 3-3. JO13-2 was niet opgewassen tegen Mulier. Het werd 4-2.

JO12

JO12-1 kwam sterk terug van een 2-0 achterstand. Het werd uiteindelijk 2-2 tegen SJO Arum/Stormvogels. JO12-2 kwam met een lekkere 2-5 overwinning terug uit Bolsward en JO12-3 trok een 4-3 overwinning over de streep in en tegen Woudsend. 

JO11

JO11-1 haalde op karakter een 2-3 overwinning op Balk. JO11-2 had meteen een zware tegenstander de eerste competitiewedstrijd. Thuis werd er met 0-10 van Balk verloren. JO11-3 verloor met 6-2 van St Stiens/DTD. 

JO10, JO9 en JO8

Binnen deze groep komt Zeerobben dit seizoen met 10 teams uit. En de uitslagen? Die weten de kinderen vaak wel maar de uitslagen worden niet meer vastgelegd door de KNVB. Volgens de voetbalbond bevinden deze spelers zich nog in een ontwikkelfase waarbij de competitie geen doel maar een middel is dat bijdraagt aan het spelplezier en de individuele ontwikkeling. De kinderen denken daar vaak anders over en weten soms haarfijn wat de uitslag was. Zeerobben volgt  de richtlijnen van de KNVB en zal dan ook geen uitslagen weergeven 

De dag van morgen

Dit keer een voor Zeerobben begrippen rustige zaterdagochtend met “maar”  13 thuiswedstrijden voor de jeugd. Voeg daarbij de Waddenrobkes en het zal ook zaterdag  gewoon weer volle bak zijn op het Oostersportpark met weer tal van aansprekende jeugdwedstrijden. En of het nu recreatief of prestatief is, er is voor een ieder wat. Kom langs en ervaar dat zaterdag de mooiste dag van de  week is.