Geslaagde meet & greet met Businessclub

Het is een nog jonge, maar inmiddels wel gewaardeerde traditie geworden. Bij de start van het seizoen een meet & greet tussen de leden van Zeerobben’s Businessclub, de spelers, staf en vrijwilligers van de A-selectie en leden van het bestuur, ter plaatste van één van de leden van de inmiddels meer dan 50 leden tellende Businessclub.

Deze keer was Visser ATR op Industrieterrein de Oostpoort gastheer voor dit jaarlijkse evenement. En wat voor gastheer! De onderhoudsloods was omgetoverd tot een passende ontvangstruimte en de gastheren Harrit Kingma en Jaap Jilderts gaven de circa 80 aanwezigen een heldere inkijk in dit inmiddels 65 jaar oude, oer Harlinger bedrijf. Weliswaar onderdeel van de GP Groot groep, maar nog wel steeds geleid als ware het een familiebedrijf. En het was opletten geblazen voor de aanwezigen, want als afsluiting van de presentatie werd aan de hand van een heuse quiz gecheckt wie de informatie correct had opgenomen. Winnaar Wilfred Boers mocht zich gelukkig prijzen met een gewonnen bedrijfspen. Zie voor een leuke bedrijfsfilm over Visser ATR de link onderaan dit verslagje.
En Visser zou Visser niet zijn als ze als gastheer ook niet nog een presentje hadden voor Zeerobben: een grote statafel met bijbehorende hoge krukken ten behoeve van de bestuurskamer/ontvangstruimte. Eens te meer een reden voor de BC leden om acte de préséance te geven bij de thuiswedstrijden van Zeerobben 1.

In zijn welkomstwoord had BC voorzitter Rint Henstra al even kort een helder beeld geschetst van de vereniging, de businessclub, de start van het seizoen en ook verwezen naar de fraaie en huis aan huis verspreide Presentatiegids, daarbij fijntjes wijzend op het feit dat die gids met op de achterzijde alle leden van de BC nu toch maar mooi bij alle Harlingers op de deurmat lag. Een uitgave waar ook de BC leden trots op kunnen zijn.

Hoofdtrainer Arjen Postma ging in zijn presentatie meer specifiek in op de stand van zaken binnen de selectie. De nieuwe spelers en stafleden werden door hem geïntroduceerd, waarna zij zich even persoonlijk konden voorstellen. “We staan er goed op, anders en beter dan vorig seizoen en de start tegen vv Groningen was (met name in de eerste helft) erg goed, dus dat biedt perspectief om het dit seizoen beter te doen dan de 2 eerdere jaren in de eerste klasse”, dat was zo’n beetje de teneur van Arjens betoog.

Vervolgens was het tijd voor de catering, deze avond op meer dan voortreffelijke wijze verzorgd door Eetcafé en Bar Black Pearl te Harlingen. De gasten genoten zichtbaar van de heerlijke Caribische gerechten en lieten ook niet na hun waardering daarvoor uit te spreken. Een aanrader dus: Black Pearl aan de Grote Bredeplaats te Harlingen. Zie onderaan ook de link naar hun Facebookpagina.

De uitsmijter van de avond was voor Wiebe Attema, bestuurslid van de BC, maar voor deze gelegenheid vooral commissielid voor de organisatie van het jaarlijkse Trainingskamp van de A-selectie. Op zijn geheel eigen wijze informeerde Wiebe de sponsoren en leden van de selectie over de stand van zaken. Na 4 jaar Denia wordt het tijd voor verandering. De voorgenomen locatie is nu Gerona, ten noorden van Barcelona en de datum 8 t/m 12 januari 2020. Momenteel wordt de haalbaarheid onderzocht door de commissie, die naast Wiebe bestaat uit Anne Bergsma (Froonacker Verzekeringen en lokaal bekend in Gerona), Dirk Arends en trainer Arjen Postma. Medio oktober zal duidelijk worden of en in welke vorm het trainingskamp plaats zal vinden.

Al met al een zeer geslaagde avond waar nut en plezier hand in hand gingen. 

Bedrijfsfilm Visser: https://www.visserafvalverwerking.nl/over-ons/bedrijfsfilm

Facebookpagina Black Pearl: https://www.facebook.com/Blackpearlharlingen/