Jeugdjournaal

Iedereen komt zo langzamerhand weer een beetje in het ritme. Op de zaterdagochtend richting Oostersportprak voor jeugdvoetbal. Ondanks dat niet elke wedstrijd gespeeld kan worden is er toch weer genoeg reuring op en rond de velden en in de Robbenplaat. 

JO19

JO19-1 kon afgelopen zaterdag tegen L. Zwaluwen nog niet in actie komen omdat teveel spelers nog afwezig waren. Zaterdag nieuwe kansen met thuiswedstrijd tegen FC Burgum. JO19-2 kwam wel in actie en hoe. Het behaalde een zwaar bevochten 1-2 overwinning in Heerenveen op VV Heerenveen. Een lekker begin van de voorjaarscompetitie.

JO17

In de hoofdklasse bij JO17-1 gingen 2 wedstrijden niet door waaronder de uitwedstrijd van JO17-1 tegen Wolvega. Zaterdag staat er een thuiswedstrijd op het programma tegen FLAC Frisia. JO-17-2 en JO17-3 hadden geen programma. 

JO15

Drie afgelastingen in de hoofdklasse bij JO15-1 maar gelukkig kwam JO15-1 weer in competitieverband in actie. De nummer 5 van de ranglijst, L. Zwaluwen, kwam naar het Oostersportpark. JO15-1 liet zien goed overwinterd te hebben en wonnen overtuigend met 5-0. Zaterdag  een vrije zaterdag. Ook een mooie overwinning voor JO15-2 dat met 5-3 won van LSC uit Sneek. Na een kampioenschap in het najaar is het altijd maar weer afwachten hoe het een klasse hoger zal gaan in het voorjaar. Het eerste punt is in ieder geval een feit want JO15-3 behaalde een keurig 2-2 gelijkspel uit tegen SJO Oudega/HJSC/Heeg. JO15-4 had na de overwinning van vorige week geen competitieverplichtingen. 

JO13

Een mooie start ook voor JO13-1 dat thuis al vroeg in de ochtend met 4-1 won van Leovardia. JO13-2 had een vrij weekend. 

JO12

Na de doelpuntrijke wedstrijd van vorige week had JO12-1 afgelopen zaterdag vrij. JO12-2 boekte de 2e overwinning op rij. Na de spectaculaire 5-4 winst vorige week tegen SDS werd er nu met 4-1 gewonnen van SJO DFC. JO12-2 geniet even van de koppositie die ze nu bezetten. JO12-3 kwam niet in actie.

JO10/JO9/JO8

Zoals bekend worden er bij deze categorie geen uitslagen en standen bijgehouden. De spelers bevinden zich in een ontwikkelfase waarbij competitie geen doel maar een middel is dat bijdraagt aan het spelplezier en de individuele ontwikkeling aldus de Bond. Wel of geen uitslag, het maakt de kinderen niet uit. Zij voetballen en scoren er lustig op los en hebben alleen maar plezier!

De dag van morgen

Zaterdag staan er wederom maar liefst 23 wedstrijden voor de jeugdafdeling op het programma. Of die alle 23 ook door zullen gaan is ook deze week weer maar zeer de vraag. Van die 23 worden er 12 thuis gespeeld. Vanaf 08.45 uur is het meteen volop drukte met maar liefst 4 wedstrijden. Zaterdag is en blijft de mooiste dag van de week.