Jeugdjournaal

De herfstvakantie staat voor de deur en dat betekent dat de competities even stil liggen met uitzondering inhaal- en bekerwedstrijden. Afgelopen zaterdag was het overigens nog volle bak met veel jeugdwedstrijden.  

JO19

Na het gelijke spel van vorige week tegen VC Trynwalden stond afgelopen zaterdag de derby tegen Franeker op het programma. Franeker had al een overwinning op zak maar beide teams verdeelden de punten op het Oostersportpark. Het werd 2-2. Een gelijkspel was er ook voor JO19-2/ Zij speelden knap met 3-3 gelijk tegen GAVC.  

JO17

Zeerobben had nog wat recht te zetten tegen Workum na de uitschakeling voor de beker. Dit keer liet JO17-1 zich niet verrassen en won met 4-0 van Workum. JO17-2 doet het tot nu toe prima in de beker en in de competitie. Afgelopen zaterdag werd er in Balk met maar liefst 1-5 gewonnen van Balk. Een knap resultaat. En datzelfde geldt ook voor JO17-3. Zij wonnen thuis met maar liefst 10-3 van St. Jacob. 

JO15

JO15-1 laat er geen gras over groeien en heeft een uitstekende seizoensstart. Alles gewonnen tot nu toe en door in de beker. Afgelopen zaterdag de lastige uitwedstrijd tegen fc Burgum maar die werd uiteindelijk keurig met 2-3 gewonnen. Samen met Marum hebben deze ploegen de volle winst tot nu gehaald. Beiden aan kop. Marum een iets beter doelsaldo. En morgen…? Ja inderdaad, dan staat de thuiswedstrijd tegen Marum op het programma. Na de forse nederlaag van vorige week was er nu een knap herstel van JO15-2. Ze wonnen met 6-1 van St. Annaparochie. Een verdienstelijk puntje was er voor JO15-3 in de uitwedstrijd tegen ST SDS/Nijland. Het werd 1-1. En ook een mooi puntje voor JO15-4 dat met 2-2 gelijk speelde tegen VC Trynwalden. 

JO13

Een vrije zaterdag was er voor zowel JO13-1 als JO13-2.  

JO12

Wat een wedstrijd zal dat geweest zijn tussen JO12-1 en Frisia JO12-1. Uiteindelijk stond er na afloop een 6-5 overwinning voor Frisia op het scorebord maar wat een prachtige wedstrijd zal dat geweest zijn. Je zou de einduitslag bijna vergeten. Nicator en Zeerobben JO12-2 voerden de ranglijst aan en troffen elkaar afgelopen zaterdag. Het verschil was toch te groot. JO12-2 ging met dubbele cijfers kopje onder. Maar nog steeds keurig 2e. Ook JO12-3 ging fors onderuit tegen stadgenoot fc Harlingen en JO12-4 genoot van een vrij weekend. 

JO8, JO9 en JO10

Bij deze competities worden er geen uitslagen en standen door de KNVB bijgehouden. De spelers in deze leeftijdscategorie bevinden zich in een ontwikkelfase waarbij de competitie geen doel maar een middel is dat bijdraagt aan het spelplezier en de individuele ontwikkeling. 

Kampioenen

Zoals reeds gezegd worden er van de JO8 t/m de JO10 geen uitslagen en standen meer bijgehouden. Dit zijn de richtlijnen van de KNVB. Zeerobben volgt de richtlijnen van de KNVB en vandaar dat er ook geen uitslagen en overzichtjes van deze ploegen meer vermeld worden. Geen uitslagen en geen standen betekent dus ook geen kampioenen. De meningen hierover lopen ver uitéén in voetballand en hier en daar worden wel weer teams gehuldigd en verschijnen er verslagen met uitslagen maar het jeugdbestuur van Zeerobben trekt 1 lijn en dus vinden er vanuit de vereniging geen huldigingen meer plaats. Vanaf de JO11 uiteraard wel weer en er wordt ook een uitzondering gemaakt voor de Waddenrobkes. Zij ontvangen allemaal aan het eind van de competities een prachtige medaille maar dat is ongeacht winst of verlies. 

De dag van morgen

In verband met de herfstvakantie dus een bescheiden programma maar het gaat niet altijd om de kwantiteit. Kwaliteit is ook mooi om te zien. In dat kader is de topper van JO15-1 tegen Marum een aanrader. Daarnaast zijn de wedstrijden van MO15-1, JO17-3 en MO13-1 ook zeker de moeite waard. Traditiegetrouw beginnen we al wel om 08.45 uur.