Jeugdjournaal

Het bekervoetbal heeft de poulefase achter zich en dus konden alle teams zich opmaken voor de start van de reguliere competitie. Daar wil een ieder natuurlijk goed aan de start verschijnen want de eerste klap is een daalder waard en de punten zijn duur.

JO19

Na uitgeschakeld te zijn voor de beker is JO19-1 de competitie begonnen met een 4-0 nederlaag tegen Hardegarijp. Morgen kan de ploeg zich herstellen als er thuis gespeeld wordt tegen VC Trynwalden die haar 1e wedstrijd zag afgelast worden tegen Franeker. JO19-2 is de competitie begonnen met een kleurig 4-4 gelijkspel tegen Blauw Wit. Morgen wacht de volgende uitdaging tegen Balk.

JO17

JO17-1 kwam al snel met 10 man tegen Gorredijk te staan vanwege een rode kaart vanwege tegenhouden doorgebroken speler. Gorredijk beschikt over een goed voetballende ploeg maar kon niet voorkomen dat Zeerobben uiteindelijk met 6-1 won. Morgen naar VC Trynwalden. Het succes in de beker werd door JO17-2 voortgezet in de competitie. Er werd met 2-4 van Berlikum gewonnen. En datzelfde geldt voor JO17-3. Door in de beker en 2-7 winst afgelopen zaterdag tegen Sneek Wit Zwart. 

JO15

JO15-1 kende ook een uitstekende seizoensstart. Ondanks dat er best wat kansen gemist werden werd er toch met 3-0 gewonnen van Sneek Wit Zwart. Morgen de verre uitwedstrijd naar leek waar VEV ’67 wacht. JO15-2 verloor uit met 3-0 van Minnertsga en JO15-3 en JO15-4 waren beiden niet opgewassen tegen SJO DFC en verloren.  

JO13

JO13-1 kwam niet in actie afgelopen week maar JO13-2 dat deed wel en hoe. In een bloedstollende partij werd Franeker met 2-1 verslagen. 

JO12

JO12-1 kwam niet in actie afgelopen week. JO12-2 wel en kwam wederom met een overwinning thuis. Tegen de nummer 3 van de ranglijst, MKV, werd uit na een spannende wedstrijd met 3-4 gewonnen. Nicator won ook. Waardoor beiden ploegen nu ongeslagen bovenaan staan. JO12-3 verloor helaas met 8-3 van Bolsward en JO12-4 verloor in een gelijkopgaande wedstrijd met 5-3 van en in Beetgum. 

JO8, JO9 en JO10

Bij deze competities worden er geen uitslagen en standen door de KNVB bijgehouden. De spelers in deze leeftijdscategorie bevinden zich in een ontwikkelfase waarbij de competitie geen doel maar een middel is dat bijdraagt aan het spelplezier en de individuele ontwikkeling. 

De dag van morgen

Met 12 thuiswedstrijden is het voor Zeerobben weer een vol programma op de zaterdagochtend. Daarnaast zijn er ook nog eens de 12 uitwedstrijden en spelen de Waddenrobkes ook weer. Kortom “business as usual”.Vanaf 08.45 uur beginnen de eerste wedstrijden. Om 12.00 uur beginnen de laatste jeugdwedstrijden. Daarna nemen de senioren het over.