Jeugdjournaal

Het was weer even wennen op de zaterdagochtend op het Oostersportpark. Na lange tijd weer eens “vreemde” gezichten op het sportcomplex en een parkeerplaats die weer redelijk gevuld stond. Daarnaast was het kantinepersoneel alweer vroeg bezig om koffie en thee klaar te zetten voor alle gasten en had het jeugdbestuur haar zaakjes weer goed op orde. Kortom de regiocup ging van start. 

JO17

Helaas ondanks de versoepelingen (nog) geen wedstrijden voor de JO19 groep maar vanaf de JO17 groepen. Voor JO17-1 stond de uitwedstrijd tegen Bolsward op het programma. Er is blijkbaar veel aan afronding gedaan tijdens de trainingen want Bolsward scoorde 5 keer maar Zeerobben deed dat 7 keer. 5-7 dus. JO17-3 won afgetekend met 0-4 van Tzummarum.

JO15/JO14

JO15-1 vertrok naar ONS waar met 5-2 werd verloren. JO15-3 was niet opgewassen tegen de mannen van ST SDS/Nijland. Zeverloren met 8-0. De JO14-1 deed het prima en kende een flitsende start door met 10-0 in en van Bolsward te winnen. 

JO13

JO13-1 speelde een thuiswedstrijd op het hoofdveld tegen St Stiens/DTD en verloor met 0-3. De mannen van JO13-2 hebben de gehele corona-periode goed doorgetraind en dan lukt het om een punt mee te nemen uit Oosterlittens door met 1-1 gelijk te spelen tegen Oosterlittens JO13-1. 

JO12

De wedstrijd van JO12-1 in Leeuwarden tegen Frisia kon niet doorgaan vanwege de hevige regenval maar snel schakelen van leider Dennis Riem zorgde ervoor dat er 2 uren later in Harlingen gespeeld kon worden. Geen winst maar toch een wedstrijd gespeeld. Frisia won met 6-1. De streekderby tegen Franeker werd door JO12-2 nipt met 1-2 verloren. 

JO11

Bij de JO11 groep was er mooie overwinning van JO11-1 van 4-1 op Frisia. JO11-2 kwam echter glunderend met een 2-10 overwinning terug uit Franeker. De JO11-3 speelde een spannende en doelpuntrijke wedstrijd en als je dan met 5-4 aan het langste eind trekt tegen Oosterlittens heb je een goed weekend. 

JO10/JO9/JO8

En bij de overige wedstrijden van de JO10/JO9/JO8 groep worden geen standen bijgehouden. De regels van de KNVB zijn daar duidelijk in. In deze leeftijdscategorie bevinden de kinderen zich in een ontwikkelfase waarbij competitie geen doel maar een middel is dat bijdraagt aan het spelplezier en de individuele ontwikkeling. Wie de foto’s op de site van de club bekijkt ziet dat dat weer gelukt is. 

De dag van morgen

Zeerobben kijkt uit naar de dag van morgen. Met 11 thuiswedstrijden van 08.45 uur tot 14.40 uur is zaterdag met afstand weer de mooiste dag van de week. Daar komt nog bij dat het bestuur heeft besloten om de kantine morgen “voorzichtig” te openen voor koffie/thee/fris etc. Dit alleen voor de kinderen en de vrijwillig(st)ers natuurlijk omdat publiek langs de lijn nog steeds niet is toegestaan.